28.11.2012, 19:38:42
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de LgMihail
Sa inteleg ca mi-ati lecturat blogul si ati concluzionat asta in urma celor citite acolo, nu? Da, acum inteleg.... toate se leaga de-odata...
|
Nu ti-am lecturat blogul, doar ce ai postat pe acest forum si acel articol, pe care am dorit sa-l comentez, ( mai ales referireatot ce spune Crestinismul trebuie sa fie absolut , dar si altele), insa m-am abtinut, pentru ca din cate vad tu percepi totul distorsionat si ai fi reactionat negativ daca as fi amintit de pericolul idolatrizarii literei formularii, din nevoia psihologica de detinere a formularii infailibile.
Am fost anul trecut la o conferinta a profesorului Yannaras, care a amintit un episod despre un calugar grec, care in zi de post, se punea fix in fata bisericii mancand cu pofta dintr-o bucata de carne. Lumea, iesind din biserica, indignata, ii arunca cuvinte grele de ocara. De ce facea el acel lucru? Ca sa se smereasca. Cuvintele grele care iti scapa uneori pe forum, fie catre Dragos, caruia ii spui cu nonsalanta ca abereaza, fie altora, ne ajuta sa ne smerim, sa ne cultivam rabdarea, deci noi n-avem nimic de pierdut, chiar daca suntem terfeliti.
@Unnoom : scuze, e ultima mea postare pentru lgMihail.
Vad ca insisti cu "cum va arata religia pe Marte"? Pe bune de inteleg sensul intrebarii, cum sa arate? La fel ca aici, din moment ce martienii se presupune ca vor fi tot oameni,nu? Tu la ce te gandesti ? De ce crezi ca credinta ar trebui sa fie alta? Daca crezi in Dumnezeu, atunci crezi, indiferent de locatie. Bineinteles, nu-i exclus ca pana ajungem noi pe Marte sa apara noi "culte" si "asociatii religioase". Tu visezi o societate uniformizata supusa unei ideologii, ca-n filmele sf? :)
Last edited by ioanna; 28.11.2012 at 19:48:04.
|