View Single Post
Vechi 29.11.2012, 12:50:00
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Așa cum o prezinți tu, nu. Dar dacă ar fi să aleg între anestezie și hipnoză pentru o operație, cred că aș alege hipnoza.

Una dintre diferențele dintre părintele Galeriu și alți părinți consta în faptul că nu se grăbea să demonizeze căutările spirituale ale altora, nici măcar ale yoginilor. Stătea de vorbă cu ei (dar cu rugăciune prealabilă, având unele rezerve). Considera că tot omul are în el scânteia divină și că religiile orientale sunt forme nedesăvârșite de căutare a lui Dumnezeu sau rămășițe ale revelației primordiale. Harul, spunea sfinția sa, a fost dat la crearea omului, dar prin păcat firea s-a învechit, pierzându-l (deși nu total). Hristos a reînnoit harul prin suflarea pe care le-a dat-o ucenicilor după cum la facere Dumnezeu suflase peste Adam.

Pomul se cunoaște după roade.
Eu am aratat varianta ortodoxa, pe care o stiau si ceilalti, pentru ca se propovaduia hipnoza, o practica oculta. Daca observi cei ce nu sunt influentati de conceptiil ecumeniste cunosc aceelasi lucruri, ce tin de ortodoxie. Cei ce au conceptii ecumeniste au acelasi mod de intelegere si aceleasi conceptii, fie ca e vorba de alte culte, de evolutionismul teist, de hipnoza, etc. Parca toti au aflat o invatatura de undeva, desi au studiat separat. Tu poti face ce vrei, daca nu te-au convins duhovnicii si articolele ortodoxe si te-au convins paranormalii nu am cum sa te conving eu de ceva. De altfel nici nu am scris pentru cei ce au aceste conceptii, ci pentru cei ce citesc topicul, si Laura spunea la inceput ca Biserica respinge practica aceasta sper ca intre timp sa nu o fi smintit mesajele lui Cezar sau ale tale.
Si eu auzisem mai demult ca Parintele Galeriu spunea ortodocsilor ca pot sa faca yoga, dar din zvonuri. Bineinteles ca parintii stau de vorba si cu cei rataciti, si cu cei pacatosi, asta o tot o intelegere gresita din ecumensim, ca ortodoxia ii uraste pe altii daca spune ca e singura cale spre Dumnezeu.
Iata ce spunea cu adevarat parintele Galeriu, si nu cum am interpretat noi:
"Pe cumnatul meu care traieste in L.A din 1997, el l-a intors la crestinism de la practicarea yoga. Era student la electronica in Bucuresti, si a mers la Parintele Galeriu la Biserica Sf. Silvestru, impreuna cu mai multi colegi, pentru a-l intreba care este calea catre Dumnezeu, fiindca yoginii spuneau ca yoga este calea catre Dumnezeu. Si Parintele Galeriu atunci i-a spus : "fiule, sa stii ca singura cale care duce la Dumnezeu este crestinismul si Biserica lui Hristos!" L-a spovedit si l-a impartasit."

Am observat ca e folosit des citatul cu pomul si roadele, dar doar in interpretarea modernista. Fapte care par bune pot face si ocultistii. La Reiki era vorba de vindecare, ca oamneii se vindeca. Ingerul cazut face si vindecari, chair spectaculoase, cititi cartea despre Parintele Paisie, de exemplu.
Reply With Quote