View Single Post
Vechi 29.11.2012, 13:19:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Un alt articol: http://luptapentruortodoxie.blogspot...-rataciri.html
"Din antichitate până astăzi, hipnoza ține de artele negre. "Probabil că ghicitorii și oracolele de odinioară au lucrat mult cu stările hipnotice", este de părere Dr. Maurice Tinterow.
Pe baza caracterului evident ocult al hipnozei (care se manifestă mai limpede în stadiile mai profunde), și pentru că hipnoza este practicată de mulți oameni care sunt implicați în alte domenii ale ocultului, creștinii ar trebui să evite hipnoza chiar și în scopuri medicinale.
Dave Hunt, autorul cărții The Cult Explosion (Zei, guru și forțe misterioase, Ed. Agape), ale cărui cercetări includ domeniul ocultului și al sectelor, spune în acest sens:
„În ceea ce privește Biblia, eu cred că în pasaje ca Deuteronom 18, unde este vorba despre "descântători" și "făcători de vrăji", se face referire exact la acele practici obișnuite în antichitate care astăzi au găsit intrare în medicină și psihiatrie ca hipnoză. Presupunerea mea se bazează atât pe utilizarea de altădată a acestor cuvinte, cât și pe tradițiile ocultului".
Așa cum am amintit mai sus, mulți susținători ai hipnozei afirmă că religia este hipnoză și că experiențele unui creștin, precum rugăciunea, meditația, mărturisirea păcatelor, consacrarea și închinarea sunt de fapt ale autohipnozei. O cauză pentru care hipnotizatorii văd aceste corelații poate fi faptul că hipnoza dă naștere unor falsificări satanice ale unor experiențe religioase autentice. Dacă în hipnoză joacă într-adevăr un rol vreo formă de credință și de închinare, dar al căror țel nu este Dumnezeul Bibliei, atunci fiecare om care se supune unui tratament cu hipnoză comite poate o prostituție pe linie spirituală.
În hipnotism, credința se îndreaptă asupra hipnotizatorului și a practicii hipnotismului. în această stare de sugestibilitate crescută, o persoană își deschide spiritul pentru sugestii față de care în condiții normale probabil că n-ar fi receptivă. în multe cazuri se poate observa ascultarea față de hipnotizator și chiar o dorință de a-l mulțumi. Hipnotizorul preia rolul unui preot, sau chiar rolul lui Dumnezeu și păstrează această poziție în timpul întregii transe, până ce ori îl lasă pe clientul său să se trezească din transă, ori acesta încă în timpul transei întâlnește un "conducător mai înalt în grad".
Poate că în multe cazuri de hipnoză nu se recunoaște clar influența demonică, totuși spiritul omului și capacitatea lui de a recunoaște adevărul sunt manipulate. Se poate foarte bine ca omul să ajungă la o deschidere pentru alte domenii ale ocultului sau la o influențare prin acestea, care îl duc la rătăcire.
Hipnoza a fost totdeauna o parte componentă esențială a ocultului. De aceea, un creștin n-ar trebui niciodată, indiferent din ce motiv, să se lase hipnotizat. Promisiunile că va fi ajutat de hipnoză seamănă prea bine cu promisiunile altor vindecători oculți."
Reply With Quote