View Single Post
Vechi 29.11.2012, 18:52:08
N.Priceputu
Guest

Implicit

În prealabil postat de N.Priceputu
Citat:
Eu am mai răspuns la întrebarea asta, o să caut mesajul, poate îl găsesc.
Dar am și eu o întrebare pentru tine: Ce părere ai despre dogmatica ortodoxă? Ai citit manualul pentru seminar? Sau măcar pasajul pe care l-am redat într-un mesaj anterior? (#121) Dacă da, ți se pare că suferă de ecumenism?

P.S. Între timp l-am găsit, aici.
La care antiecumenism a răspuns:
Citat:
-nu am citit manualul pt seminar ci doar pasajul pe care l-ai scris si cred ca ideile ecumeniste au patruns si in teologie(ceea ce nu e bine deloc),in seminarii,in manuale si chiar la facultatea de teologie,se stie ca sunt multi profesori si preoti care sunt de acord cu ecumenismul..o sa arat mai multe in cele ce urmeaza...

ECUMENISMUL FARA MASCA – O carte ce cuprinde tot ce nu s-a spus pana acum despre erezia ereziilor: ecumenismul

https://carteromaneasca.wordpress.co...r-ecumenismul/
În cazul ăsta, se pare că avem o problemă. Tu contești manualul după care se studiază dogmatica în seminar de peste 20 de ani (deși nu l-ai citit), plus facultățile de teologie, deci o generație de preoți tineri împreună cu cel puțin o generație de profesori care i-au pregătit. Cam toată preoțimea care slujește azi în România, nu? Toți (sau majoritatea) sunt influențați de ecumenism. Au mai rămas neecumeniști probabil doar câțiva călugări? Nu te temi că asta e o poziție schismatică?

Efortul tău de a da citate lungi și îngroșate n-are rezultatele scontate pentru că tu nu ți-ai însușit acele învățături, încât să discuți despre ele liber, folosindu-te și de propria ta gândire. Un dialog normal nu se poartă în citate, pt. că nu ajunge nicăieri. Nu mă interesează să răspund citatelor unui mare duhvnic sau sfânt cu citate din alt mare duhovnic sau sfânt. Nu țin să fiu neapărat partizanul cuiva. Susțin o anumită învățătură (cum ar fi cea din Dogmatică) întrucât am aflat în ea răspuns la întrebările mele. Nu ader la ea formal, doar pentru că e oficială. Trebuie să particip cu întreaga mea ființă, altfel nu folosește la nimic, doar îmi închipui că sunt în tabăra cea bună; însă de fapt sunt în galerie. Îmi închipui că sunt între cei vii, dar sufletul meu e mort.

Last edited by N.Priceputu; 29.11.2012 at 18:54:20.
Reply With Quote