Prin argumentele pe care le-am adus am vrut să arăt că nu tot ce vine din afara Ortodoxiei e de la draci; că sunt și la alții rămășițe ale Revelației primordiale; că omul de pe tot pământul poartă chipul lui Dumnezeu și se află el însuși într-o neliniștită căutare a Protochipului; și dacă această căutare e sinceră, Îl vor putea primi pe Hristos, care poate transfigura și desăvârși orice religie, nu doar iudaismul (asta chiar că-i părere personală).
Pe de altă parte, nu luăm seama la dracii care zburdă prin jurul nostru, la tot pasul și în toată vremea, în spațiul nostru pe care-l numim ortodox. Mă tem, de aceea, că nu identificăm răul acolo unde este el mai mare.
Revenind la subiect: Hipnoza, așa cum ne-a prezentat-o Cezar, nu văd de ce ar mai fi suspectată ca demonică în sine. Nu știu cum o practică alții - yoghini, șamani, vrăjitori sau adepți ai new-age-ului; n-aș avea încredere în ei. Însă relația doctor-pacient se bazează pe încredere. Dacă n-aș avea încredere nu l-aș lăsa nici pe chirurg să mă opereze (nu cumva chirurigia a fost practicată tot de păgâni la început?).
Last edited by N.Priceputu; 29.11.2012 at 22:46:11.
|