View Single Post
Vechi 30.11.2012, 03:08:25
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Multumita lui Catalin, care se ocupa zdravan de orice ii miroase a ecumenism, cu cateva luni in urma m-am dumirit deplin cum e cu ecumenismul. Pana atunci nici nu stiam ce e, nici nu ma interesa. Am citit cate ceva recomandat de Catalin, apoi am descoperit singur cateva lucrari mai serioase pe tema asta. Port cu mine zilnic o brosura cu tema ecumenismul din care mai citesc prin metrou si cand am uneori timp liber, folosindu-ma de continutul ei pe care il gasesc cu adevarat lamuritor. E o brosura editata de o manastire ortodoxa.
In prezent poti sa-ti raspund clar: nu sunt ecumenist in sensul pe care banuiesc ca il dai tu acestui termen. Nu doresc unificarea confesiunilor intr-una singura, de tip o noua religie, globala, mondiala, intrucat acest lucru mi se pare si imposibil si aberant. Sunt crestin ortodox, multumesc lui Dumnezeu pentru aceasta in tot ceasul, si doresc uneori sa stau de vorba cu orice om de alta credinta daca acesta cauta sprijin sa vina la dreapta credinta in Sfanta Biserica. De asemenea, am prieteni buni de alte confesiuni, inclusiv musulmani, insa nu discutam despre orientarea noastra religioasa, in sensul de a ne stradui sa ne impunem unul altuia propria credinta. Eu respect credinta semenilor mei. Din fericire si ei respecta credinta mea.
Prietenia si dragostea dintre oameni au si alte forme concrete decat nesfarsitele discutii bolnavicioase despre cine are credinta mai mare si mai tare. Am depasit infantilismul acesta in buna masura, cred eu. Altii insa nu dau semne ca au trecut la alte etape ale dezvoltarii personale.
-daca esti impotriva ecumenismului,si ai inteles ca doar Biserica ortodoxa este adevarata Biserica,si ca ecumenismul este produsul masoneriei si erezia tuturor ereziilor atunci e bine
-problema nu se pune la nivel de persoana asa intre oameni ,cunostiinte ,hai sa discutam sa vedem care credinta e mai buna,ci problema era ca la nivel mondial masoneria prin ecumenism vrea sa distruga ortodoxia
-ca asa intre oameni putem sa discutam normal si cu un catolic si cu un mahomedan...
-problemele apar cand vorbim de dialoguri ecumeniste,Consiliul Mondial al Bisericilor...unirea confesiunilor,religiilor intr-una singura de tip sincretist ,new-age-ist
-poate se lamureste si fratele priceputu ca ecumenismul este de la dracu cum zice Parintele Arsenie Papacioc

Last edited by antiecumenism; 30.11.2012 at 03:19:14.
Reply With Quote