View Single Post
Vechi 02.12.2012, 01:35:10
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Eu ți-am arătat care este punctul meu de vedere. Din ce am scris, se pare că ai înțeles că sunt ecumenist. Dacă așa e, explică-mi, te rog, din ce ai înțeles asta. Ce anume din ce am afirmat eu intră la categoria ecumenism?

P.S. Din Dogmatica Părintelui Stăniloae ai citit? Dacă da, consideri că are elemente ecumeniste? Dacă da, care sunt?
-pai am inteles ca esti impotriva sincretismului ceea ce e bine deci sper sa fii antiecumenist,poate mai ai unele neclaritati de ce ar fii ecumenismul de la dracu ,si de aceea ti-am recomandat sa citesti niste carti (sau poate ai citit..) de ex:
Arhim. Haralambie Vasilopoulos-ecumenismul fara masca

e o carte extraordinara
-parintele Staniloae a fost impotriva ecumenismului

Cucernicul Parinte Dumitru Staniloae (+1993) “Eu nu prea sunt pentru ecumenism; socotesc ca ecumenismul este produsul masoneriei; iarasi vor sa relativizeze credinta adevarata. A avut dreptate Biserica zicand ca nu prea suntem uniti. Ecumenismul este pan-erezia timpului nostru. Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa nu sunt doua surori. Nu exista decat un singur cap al Bisericii, Iisus Hristos. Nu poate exista decat un singur trup, adica o singura Biserica. Deci notiunea de Biserici surori este improprie.”
Reply With Quote