Citat:
În prealabil postat de fallen
Nici noi nu mai mancam 2 -3 feluri de mancare la o masa, mai ales ca al meu e anorexic ( de la mama natura, nu e numai "meritul" meu ca gatesc asa "bine"), mancam ciorba la pranz si felul doi mai pe seara, dar ai mei acasa si inca multi romani inca mai mananca si ciorba si felul 2. Desigur nimeni nu mananca si ghiveci si salata, eventual doar o muratura sau un ardei iute, ceva. Oricum nu mai e ca pe vremuri, cu mese intinse, aperitiv, ciorba, friptura si sarmale, apoi desert, decat poate doar la nunti sau de sarbatori.
Dar acum ca a aparut traditia "bufetului suedez" si la noi, cum e "advisable" sa procedam ? Ca noi (la inceput, cel putin) mai ales cei gurmanzi, cam am facut "pacatul" sa gustam din toate bunatatile alea macar sa ne satisfacem curiozitatea, ceea ce nu cred ca e tocmai bine. Asta daca nu esti conservator sau suspicios, ca altii, ca risti sa pleci de acolo flamand numai de teama de a gusta ceva care arata sau se cheama intr-un fel neconventional.
In ce priveste bautul apei "de foame", sau ca sa umplem stomacul, cica nici asta n-ar fi tocmai ideal, ca ne dilata stomacul pe moment, dar dupa ce se goleste (adica rapid) "cere" iarasi. E bine sa ne hidratam, dar nu sa ne fortam. Nici cum mai zic inca unii prostia ca "nu beau apa ca transpir", sau cum se plangea cineva ca de la hrana uscata cainele lui bea prea multa apa si apoi cere afara (sau nu neaparat).
In fine totul e bine cand se faca cu scopul pentru care a fost creat. Nici apa nu tine loc de mancare, nici mancarea de dragoste, nici postul de altceva, si asa mai departe...
|
La bufet,este bine intotdeauna sa intrebi ce feluri sunt fiecare(asta daca nu au toate eticheta in dreptul lor).Daca se serveste ceva inedit gen dulceata de ardei iuti cu inghetata de broccoli,ne servim putin de la inceput ca pt degustare iar daca ne-a placut,ne putem
servi mai mult.Asfel ,neplacandu-ne felul respectiv sfarsim aruncand la cos alimentele,ceea ce este risipa.
Sa nu ai surpriza sa alegi ceva nou care dupa aspect si miros pare apetisant,dar in realitate intra in contradictie cu gusturile tale.De exemplu,acolo unde se servesc tot felul de fructe de mare care unora nu le plac,sau picioare de broasca,supa de broasca testoasa,creier sau matze de animale...(eeewwwiiiuuu).
Mai nou,sunt in voga si viermii sau insectele crocante,sau trase in ciocolata.
Deci mai bine intrebam,ca sa nu suferim dupa acea o indigestie pe fond mental
Cel mai mult ma enerveaza unele restaurante care isi vand ciorbele sau alte feluri ca vegetariene,cand de fapt sunt gatite cu zeama de carne.Eu pot sa fac diferenta.