View Single Post
Vechi 02.12.2012, 09:38:54
N.Priceputu
Guest

Implicit

Din ce am observat în viață până acum am ajuns la părerea că fizionomia este înșelătoare, că suntem înclinați să atribuim calități pe care nu le au persoanelor frumoase și defecte celor cu chipuri mai puțin armonioase. De aceea, nu mă opresc la suprafață, interesându-mă mai mult cum gândește, cum trăiește și ce face un om pe care încep să-l cunosc; cum îi este sufletul. Și dacă sufletul îi este frumos, încep să-i văd și pe chip, în ochi, adevărata frumusețe.

Cred că timpul e cel care contează aici, iar felul în care-și pune amprenta pe chipul unui om depinde de viața pe care a dus-o, de caracterul pe care și l-a format, de calitățile și virtuțile lucrate, sau nu, în toată viața.
Era o vorbă, nu mai țin minte a cui: La 20 de ani ai chipul pe care ți l-a dat Dumnezeu; la 60 (să zicem), cel pe care-l meriți.

Așa îmi explic frumusețea pe care ajung s-o aibă bătrânii îmbunătățiți, de la care vine și numele de călugăr (kalogeron - bătrân frumos). Sau cea pe care o câștigă bunicii și bunicile noastre care s-au obișnuit, o viață întreagă, să trăiască pentru copii și nepoți, să dăruiască, să fie buni.
Reply With Quote