Dune e o carte fascinanta pentru varsta de 17-18 ani cand esti tentat sa crezi ca tot ce zboara pe tarabe este pus acolo fix pentru a-ti largi tie orizontul multicultural si a te face sa vezi lumea intr-un fel minunat.
Daca mai stai zece ani si iei cartea in mana iar, este posibil sa ti se para de fapt destul de plicticoasa si sa te intrebi cum de spala astia creiere atat de eficient.
Eu am citit toate cartile :) Tenta religioasa este mai degraba islamica, dupa parerea mea, iar vrajitoriile cu mirodenia care te facea sa vezi viitorul sunt asa, cireasa de pe tort. Arata cum este sa traiesti intr-o dictatura religioasa, spune ca de fapt toate religiile sunt fabricate si marea victima a crearii acestor religii este fix cel din cauza caruia au fost create, altfel om ca toti oamenii. In ortodoxie asta se numeste blasfemie.
Pe scurt, o carte care poate fi citita dupa ce vizionati Dosarele X sau Twin Peaks dar cu exact aceeasi valoare, adica de SF.
Dar pana la Frank Herbert ce ziceti de Maitreyi a lui Eliade al nostru? E inca in programa scolara?
|