View Single Post
Vechi 02.12.2012, 22:43:23
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Tot Hristos, Domnul nostru, a spus "ceea ce Dumnezeu a unit omul sa nu desparta." Iar El ne-a lasat exemplul de urmat, al jertfei si dragostei pentru celalat. Daca El ne indeamna sa ne jertfim pentru pacatosi necunoscuti, oare nu se cuvine mai mult sa ne jertfim si sa iertam pe sotul/sotia adultera?
Eu nu am spus că în caz de înșelare / preacurvie / adulter este obligatorie despărțirea, divorțul. Deși sunt multe cazuri în care divorțul este preferabil chiar și dacă nu este pentru moment vreo situație de adulter; există destule cupluri care sunt "zidite pe nisip" iar pentru aceia este mai bine să își vadă fiecare de drumul lui decât să se nenorocească unul pe celălalt. Ceea ce eu am spus este că poziția bisericii romano-catolice este împotriva Cuvântului lui Dumnezeu predicând o așa zisă indisolubilitate a căsătoriei când Hristos ne spune clar că aceasta, în anumite condiții, poate fi desfăcută și poate avea loc chiar recăsătorirea, fără ca să se cadă în adulter, adică în păcat de moarte, fără ca să se calce cuvântul lui Dumnezeu că "ceea ce Dumnezeu a unit omul sa nu desparta", și fără ca respectivii (cei neadulteri) să aibă interdicție la Sfânta Împărtășanie.
Reply With Quote