View Single Post
Vechi 03.12.2012, 12:42:23
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Aici se aplica aceeasi logica ca si in cazul primei casatorii: "bine ar fi ca omul.." "dar decat sa arda, mai bine sa se casatoreasca".
Intr-adevar, mai bine sa se casatoreasca omul decat sa arda. Ii este suficienta o casatorie pentru implinirea nevoilor trupesti. Daca Biserica Ortodoxa crede altceva e treaba ei si sper ca toti cei care s-au recasatorit dupa un divort (printre care si niste rude) sa se mantuiasca.
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Citim Bibilia cu ochelarii de cal ai neoprotestantilor?

Matei 19:9

"Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare"

Este sau nu o exceptie??
Poate citesc Biblia ca neoprotestantii dar nu cred ca despre asta e vorba aici. Un user, inainte, a spus ca nu exista temei biblic pentru care Biserica Catolica nu admite divortul si a doua casatorie. Dupa cum s-a vazut exista destule versete, inclusiv in care se mentioneaza ca a te casatori cu o persoana care a mai fost casatorita inseamna adulter. Solutia Bisericii Catolice, in care divortul nu e acceptat, iar sotii sunt indemnati ca in caz de "nepotrivire de caracter" sa caute sa se lepede de sine si sa-si duca crucea pana la capat este una (poate) dificila, insa nu imposibila si care, cred eu, duce la mantuire.

Last edited by nutucutu; 03.12.2012 at 12:51:17.
Reply With Quote