Citat:
Īn prealabil postat de ioanna
Spune-mi contextul in care v-a catalogat drept "rai".
|
Vorbitorul principal era un profesor de la facultate. El incerca sa imbine stiinta cu teologia si sa sustina ca cele doua sunt in conflict (din punctul meu de vedere, incercarea lui era cam slabuta). Ideea conferintei era ca si crestinii trebuie sa se inarmeze cu ceea ce sustine stiinta daca vor sa infrunte ateismul (aici subscriu 99%... nu total deoarece oamenii religiosi sunt in avantaj deoarece omul e predispus de la natura la a fi religios).
Inafara de domnul profesor care este credincios si, conform prezentarii, om de stiinta (nu vreau sa verifica asta... si nici domeniul in care este om de stiinta), mai erau si doi preoti.
Sau referit de vreo cateva ori la atei:
-credinciosii trebuie sa infrunte ateismul folosind stiinta
-cineva din sala a pus o intrebare, folosind un biletel, despre timpul geologic... si iarasi vorbitorul a abordat conflictul dintre asa numita "stiinta ateista" cu argumente "stiintifice" spunand ca nu scrie nicaieri in Biblie ca creatia a inceput acum aproximativ 7000 ani.
-din prezentare am inteles ca ateii reprezinta o problema iar crestinii trebuie sa-si faca un "upgrade" in privinta argumentelor impotriva ateismului (si intra-adevar ateismul este o problema pentru crestinism deoarece este in ascensiune... )
Am dorit initial sa pun o intrebare critica la o afirmatie ilogica din conferinta cu privire la notiunea de suflet si la faptul ca acesta face diferenta intre om si animale. Dar no... referirile la atei m-au determinat sa pun alte intrebari:
"ce aveti cu ateii?"
"prin ce sunt mai rai ateii decat crestinii?"
Am asteptat raspunsul cateva minute. Cand a venit randul intrebarilor mele... am aflat opiniile domnului preot (care era langa domnul profesor)! Opiniile acelui preot nu erau diferite in mod fundamental de opiniile unei cunostiinte care mi-a zis ca sunt condus de satana! Dupa aceste doua intrebari... am aflat "rautatea potentiala" a ateilor si ce sunt capabili sa faca fiindca sunt atei!
Daca ai ceva cu ateii, si iti exprimi opiniile in public... e normal ca un ateu sa-si spuna parerea (pe moment sau pe un forum ortodox sau neortodox la ceva timp dupa).
Citat:
Īn prealabil postat de ioanna
In cazul ateului nu e doar decadere de la starea naturala, e si razvratire.
|
Asa este! Ateismul este de obicei, cel putin in faza initiala, o razvratire TOTALA FARA MENAJAMENTE impotriva religiei (apoi treaba se linisteste dar ateul tot ateu ramane... si e cam greu sa redevina credincios mai ales daca intalneste alti atei pe internet)! Treaba nu se rezuma doar la religie ci si la zeitatea principala a acelei religii... pe urma in panteonul zeilor sfidati ajung toti dumnezeii omenirii!
Cunosc un fost crestin care, fiind razvratit impotriva religiei, a cerut lui Dumnezeu sa-l starpeasca si sa calce in mod sfidator regulile bisericii... Vazand ca nu ia iesit... a inceput sa caute dovezi ale existentei lui Dumnezeu! Nu a gasit dovezile si a hotarat sa fie ateu pana cand gaseste dovezi (desi are un fond religios, este ateu).
Am in prieten care este ateu. El a devenit ateu fiindca la ora de religie, in scoala generala, sa intamplat sa nu fie in banca (el nu era rau de felul lui, era cumintel, insa sa intamplat sa nu fie in banca lui) iar preotul la luat de par si la "asezat in banca". Conform istorisirii acelui prieten al meu, a prins ciuda pe acel preot... si sa apucat sa studieze religia si sa provoace profesorul de religie! Evident domnul preot era pus in dificultate... si a inceput sa-l ignore pe cel pe care nu la ignorat cand facuse o mica "greseala"!
Ceva similar am patit si eu cu o alta religie (nu la ora de religie) dar fara sa fie vorba de violenta fizica.
De asemenea, am un prieten care a devenit ateu razvratindu-se impotriva budismului (deci nu doar religia crestina e tinta ateilor) si a inceput sa atace stupiditati new age dar abia dupa ceva timp a avut treaba cu crestinii deoarece, in loc sa-l lase in pace, vroiau sa-l faca sa creada in dumnezeul crestinilor.
Am cunoscut un ateu care nu are nimic cu ortodocsii deoarece nu fac evanghelizari si nu il agaseasa... insa se leaga de adventisti si martori ai lui Iehova ori de cate ori are ocazia (si daca nu are, gaseste el motive sa se lege de ei)! Ii plac oamenii religiosi fixisti fiindca cu ei se distreaza cel mai bine (cam cum ma amuza pe mine crestinii care cred teorii ale conspiratiei).
Suntem recunoscatori religiei fiindca am devenit atei!