Citat:
În prealabil postat de Cosmin3
Parerea mea e ca sufletul unui om (si in consecinta omul, fiind suflet + trup) conteaza mai mult decat toate plantele si animalele din lumea asta.
Dar totusi exista oameni care pun egalitate intre om si animal (nu vorbesc neaparat de atei); ba chiar, in unele cazuri, pun animalul mai presus de om.
Sau pun mediul inconjurator mai presus de oamenii care traiesc in el.
De ce vorbesc de asta: in ultimii zeci/sute de ani am observat o inmultire a cazurilor cand oamenii iau atitudine dura impotriva celor care maltrateaza animale, in timp ce nu protesteaza asa mult cand oameni sunt maltratati de alti oameni sau cand sufera din cauza animalelor.
Sau: un om se apuca sa vaneze sau sa pescuiasca si primeste chiar amenintari cu moartea pentru asta.
Etc.
Tot parerea mea personala e ca aceste cauze - drepturile animalelor, protectia mediului inconjurator - nu vin de la Dumnezeu (cel putin nu 100%).
De ce oare spun un lucru aparent "absurd"?
E adevarat, nu e bine sa chinuim animalele, sa experimentam pe ele etc. si e bine sa protejam mediul inconjurator. Sunt de acord cu asta. Problema e ca sunt multi care le au in mintea lor ca un fel de credinta/religie, dand deoparte credinta in Dumnezeu. Intr-atat de mult ca devin mai importante decat oamenii.
Fanatismul acesta cred ca e de la diavol. Pentru ca e placut pentru el sa vada oamenii pierzand timpul si chiar luptandu-se intre ei pentru cauze partial juste, in loc sa se preocupe sa se mantuiasca.
Poate gresesc. Astept parerile altora...
|
Citat:
În prealabil postat de UNNOOM
Indienii si vacile!
|
Mda,pai din acesta perspectiva= a sedea si a judeca alte popoare si natii,unde gresesc ,nici asta nu ajuta mantuirii noastre nu-i asa??
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|