View Single Post
Vechi 04.12.2012, 14:41:17
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Vorbitorul principal era un profesor de la facultate. El incerca sa imbine stiinta cu teologia si sa sustina ca cele doua sunt in conflict (din punctul meu de vedere, incercarea lui era cam slabuta). Ideea conferintei era ca si crestinii trebuie sa se inarmeze cu ceea ce sustine stiinta daca vor sa infrunte ateismul (aici subscriu 99%... nu total deoarece oamenii religiosi sunt in avantaj deoarece omul e predispus de la natura la a fi religios).

Inafara de domnul profesor care este credincios si, conform prezentarii, om de stiinta (nu vreau sa verifica asta... si nici domeniul in care este om de stiinta), mai erau si doi preoti.

Sau referit de vreo cateva ori la atei:
-credinciosii trebuie sa infrunte ateismul folosind stiinta
-cineva din sala a pus o intrebare, folosind un biletel, despre timpul geologic... si iarasi vorbitorul a abordat conflictul dintre asa numita "stiinta ateista" cu argumente "stiintifice" spunand ca nu scrie nicaieri in Biblie ca creatia a inceput acum aproximativ 7000 ani.
-din prezentare am inteles ca ateii reprezinta o problema iar crestinii trebuie sa-si faca un "upgrade" in privinta argumentelor impotriva ateismului (si intra-adevar ateismul este o problema pentru crestinism deoarece este in ascensiune... )

Am dorit initial sa pun o intrebare critica la o afirmatie ilogica din conferinta cu privire la notiunea de suflet si la faptul ca acesta face diferenta intre om si animale. Dar no... referirile la atei m-au determinat sa pun alte intrebari:
"ce aveti cu ateii?"
"prin ce sunt mai rai ateii decat crestinii?"

Am asteptat raspunsul cateva minute. Cand a venit randul intrebarilor mele... am aflat opiniile domnului preot (care era langa domnul profesor)! Opiniile acelui preot nu erau diferite in mod fundamental de opiniile unei cunostiinte care mi-a zis ca sunt condus de satana!

In primul rand mi se pare absolut incorect sa-i spui unui om, indiferent daca e ateu sau crestin sau budist, ca e condus de satana. Imi pare rau ca ai auzit asa ceva. Eu am in familie un ateu-agnostic si ma doare sufletul, dar nici nu as vrea sa ma gandesc ca e condus de satana. Astea nu sunt treburile noastre. Nu stim noi cum lucreaza Dumnezeu.
In al doilea rand, eu nu cred ca credinciosii trebuie sa infrunte ateismul sau pe atei. Adica cum sa-i infrunte? Oricum ateii sunt de obicei foarte bine documentati. Eu nu vad de ce m-as apuca sa caut, de exemplu, argumente pentru creationism cand nu ma intereseaza acest lucru. Cred ca mai mult noi, crestinii ar trebui sa ne responsabilizam pentru ei si sa nu vorbim aiurea. Da, uneori sunt agresivi, dar si crestinii (as pun niste ghlimele aici) sunt. Asa ca nu stiu daca suntem mai indreptatiti decat ei.
Reply With Quote