Subiect: Religia pe Marte
View Single Post
  #94  
Vechi 05.12.2012, 01:58:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.084
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LgMihail Vezi mesajul
E cu adevarat halucinant ceea ce fac... Astea nu reprezinta "produsul gandirii mele", ci proorociile unui veritabil sfant prooroc ortodox, Cosma Etolul:

“Va veni vremea cand vor conduce lumea lucrurile necuvantatoare si neinsufletite”. [Aluzie la inventiile tehnologiei moderne care va guverna viata umanitatii.]

“Raul va veni de la cei cititi [invatati, intelectuali]“.

“Va veni vremea, cand diavolul va face rotiri cu dovleacul lui” [Aluzie la satelitii artificiali ai pamantului si o critica anticipata a tehnologiei contemporane, talcuieste mitropolitul Avgustinos Kandiotis.]

“Din scoli vor iesi lucruri pe care mintea voastra nu si le poate inchipui”.
Raspuns deja la asta.
Daca ramanem la dovleac, e amuzant.
Daca trecem la interpretari cu sateliti (ai vazut cum arata un satelit? sunt cilindrici sau paralepipedici, dovlecii au aripi, pardon - panouri solare?) depasim cu mult pragul hilaritatii.

Citat:
“Veti vedea in camp carute fara dobitoace alergand mai repede decat iepurele”.

“Va veni vremea cand oamenii vor vorbi dintr-o parte intr-alta – de pilda, de la Constantinopol in Rusia – ca si cum ar fi in camere apropiate”.

“Veti vedea oameni zburand in cer ca niste pasari aruncand foc in lume. Cati vor trai atunci vor alerga la morminte si vor striga: Iesiti voi, cei morti, sa intram noi, cei vii!”

Acesta s-a nascut in anul 1714 si a avut numeroase profetii implinite atat in timpul vietii sale, cat si dupa. Viata i-a fost scrisa de Sf. Nicodim Aghioritul.
Iar acele profetii sunt din cartea...scrisa de.. aparuta pentru prima data la anul..?

Apropo, primul motor cu abur a aparut la 1712 (alte aplicatii cu abur chiar inainte de sec. 18) deci..

Citat:
De asemenea, inaintea sa il amintim pe Sf. Nil Athonitul care prooroceste:
"Si asa de mult va inainta stiinta vicleanului, ca sa insele prin nalucire pe oameni, pentru a nu mai crede in Dumnezeu Cel in Sfanta Treime inchinat." proorocind ca acestea se vor intampla "pe la anul 1900, mergand spre jumatatea mileniului al optulea de la facerea lumii".
Mda, ca sa vezi, pana atunci cu siguranta n-au existat atei.

Citat:
De asemenea prooroceste: „Fiindca dupa 1913 trecand 79 de ani se vor face toate rautatile profetite despre venirea lui Antihrist." Este vorba despre anul 1992, despre care a dat marturie si Sf. Calinic Cernicanul (anul 7500 de la Facerea lumii), materializat prin Tratatul de la Maastricht, act care a dus la crearea Uniunii Europene.
Si deci care rautati descrise in Apocalipsa, mai concret s-au facut in 1992?

Citat:
Nu doar ca pozitia heliocentrica era cunoscuta dupa Aristarh din Samos inca dinaintea Nasterii Domnului, dimpreuna cu alte modele cosmologice (doar un naiv crede ca geocentrismul nu se bucura de stradanii geometrice, logice si matematice la vremea sa si ca, in prealabil, nu mai existau si alti candidati la fel de sarguitori),
"The notion that the Earth revolves around the Sun had been proposed as early as the 3rd century BC by Aristarchus of Samos, but had received no support from most other ancient astronomers.

It was not until the 16th century that a fully predictive mathematical model of a heliocentric system was presented, by the Renaissance mathematician, astronomer, and Catholic cleric Nicolaus Copernicus of Poland, leading to the Copernican Revolution. In the following century, Johannes Kepler elaborated upon and expanded this model to include elliptical orbits, and supporting observations made using a telescope were presented by Galileo Galilei."

Pentru ne-stiutorii de engleza: pana in sec. XVI heliocentrismul nu a fost luat in seama, geocentrismul fiind consensul cvasi-universal.
Lamurit acum?

Sa speram ca nu dai vreo replica "inteligenta" in sensul: majoritatea sau "consensul general" stabileste adevarul.

Acum inteleg si de ce telescopul a fost demonizat de unii..


Citat:
dar din cate iti tot arat pana si "pozitia" actuala a fost pre-stiuta de Sfinti, de la Dumnezeu luminati fiind. Nu-i lua drept adevarati, ia-i ca ce vrei tu.
Te referi concret la..?


Citat:
Restul sofismelor chiar nu-si au locul si nu voi binevoi sa raspund la ele.
Desigur, probabil ies din contextul textelor pe de rost invatate.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.

Last edited by AlinB; 05.12.2012 at 02:05:04.
Reply With Quote