Subiect: Postul negru
View Single Post
Vechi 05.12.2012, 09:33:59
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Da, e bun sfatul cu duhovnicul, dar în zilele noastre mai rar găsești un popă care să te susțină în chestiuni cum ar fi cea de față. Duhovnicul meu e foarte bun, dar ultima oară cînd i-am explicat că din primăvară sîntem vegetarieni, nu prea i-a convenit ideea...
Vezi, ionut?
Sfatul cu duhovnicul nu e bun, ci e esential cand priveste o problema importanta din viata noastra.
Dar daca duhovnicul nu are aceleasi vederi "largi" ca ale noastre, imediat devine popa. Asta e calea cea mai grea: ascultarea. Asta trebuie indeplinita mai intai.Si asta e cea mai grea.
Duhovnicul nu ar trebui sa te sustina in chestii ca acestea, cum sa tii post negru patruzeci de zile. Duhovnicul ar trebui sa te invete ascultarea. Sti care e cel mai greu lucru de indeplinit? Taierea voii. Face mai mult decat 1 an de post negru, ptr ca iti calci in picioare eul ptr a sta sub ascultare. Mare plata are cel care face asta!
Rugaciunea indelunga, postul negru pe perioade indelungatafara binecuvantare nu zidesc ci destrama! aduc mare paguba sufleteasca si trupeasca. Si o zic ptr ca am vazut oameni imbolnavindu-se psihic de la o asceza prea mare, fara binecuvantare.
Nu iti fa din trup un zeu. Ingrijeste-te de el, dar nu pune atata pret pe el. Prioritar sa fie grija ptr rugaciune, ptr milostenie, ptr urcusul duhovnicesc.Pe acestea sa le faci, iar pe acelea sa nu le lasi nefacute.
Cu cele duhovnicesti nu ne jucam, Ionut. Si nu le facem dupa capul nostru, ptr ca popii nu ne inteleg. Ca asa ajungem sa ne afurisim.

Eu, personal, daca ti-as fi duhovnic nu ti-as da voie sa ti postul asta. Si zic asta tinand cont de cat de mult ai slabit in ultima vreme, ca ai ajuns aproape o umbra.