Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Vreau doar sa scoti capul din cutia de strut fricos. Nu se ntampla nimic rau. Dimpotriva, scapi de multe rele in care te mentii singur.
Dar, din pacate, nu ai incredere decat in propriile reprezentari despre Adevar.... Cunosc, desigur. Asta mi-e jobul... Oamenii, noi oamenii, confundam Adevarul cu reprezentarea noastra subiectiva (supusa psihismului) despe Adevar.
|
Stii tot din psihologie ca de multe ori o persoana caracterizeaza pe altcineva prin prisma a ceea ce face sau crede chiar ea. De exemplu in acest caz tu ai propria reprezentare si conceptie, nu eu. Cum am mai spus, am incredere si recunosc doar ceea ce spune ortodoxia prin Biserica si sfinti, tu marturisesti conceptiile tale, eventual preluate din surse nu tocmai de incredere. Dar nu e doar o problema a ta, am observat ca e caracteristica tutror celor ce si-au insusit conceptii moderniste, ecumeniste. De obicei expun pe larg doar propriile conceptii, rationamente, credinte si nu au un prea mare interes fata de ce spune Biserica, ortodoxia, considera ca parerea lor e mai importanta si obiectiva. De aceea sunt si contrariati de ce dau unii citate din sfinti. Cum spui si in alt mesaj, nu au importanta aceste lucruri, doar trairea, adica exact conceptia aceasta modernista, care minimalizeaza importanta invataturii, punand accent pe traire. Noi stim ca fara drapta credinta nu exista nici traire si fapte mantuitoare, si ca orice invatatura neadevarata numita si erezie este cel mai mare pacat, duce la pierderea harului.
Daca se lasa un pic din mandrie o astfel de persoana se poate gandi ca poate nu e mia inteleapta macar decat sfintii.