Cine nu stie despre ce e vorba, mai bine nu vorbeste, decat sa cada din credinta mostenita de la parinti, din lipsa de informatii. De-asta e mai bine sa nu vorbesti cu cei de alta credinta. Unii au primit credinta ortodoxa,au fost botezati, dar nu au trait, nu au cunoscut cu adevarat ortodoxia. Cand se duc in biserica ortodoxa vad doar la suprafata: oamenii stingheri, singuri, reguli, poate si priviri urate ca ma greseste acele reguli- de la cineva care nu are ce face.
Si vine un prieten si le zice: vino macar o data, sa vezi cum e. Atmosfera calda, prieteni buni, care se ajuta.. Se discuta Evanghelia. Stiu pe cineva ramas singur la batranete primeste ajutor doar de la fratii si surorile in credinta. Altcineva si-a capatuit copiii dupa ce a trecut la adventisti. Convenabil. Dar daca ii intrebi mai multe despre ortodoxie, nu pot spune!! Mi-a zis cineva: m-am dus si la biserica ortodoxa, dar mi-a placut mai mult ATMOSFERA la adventisti. Bun motiv! Pe aceia am ciuda, care nu cunosc intai ortodoxia in care s-au nascut.
|