un mesaj elocvent antiecumenism! e bine venit si face o justa distinctie! de cateva saptamani ma uit si eu pe hbo la serialul "In deriva", ce se vrea un exemplu de profesionalism in relatia psiholog - pacient!! urmaresc cu foarte mare atentie replicile lui Marcel Iures (un actor foarte bun de altfel), dar niciodata n-a pomenit de Dumnezeu si nu a cautat sa patrunda in sufletul pacientului pentru a vedea ce-i dincolo de cuvinte, iar pacientii mi se par ca doar se descarca de energia negativa inaintea psihologului dupa care spun ca deja se simt mult mai bine!!
e interesanta chiar nedumerirea lui Iures despre pozitia sociala a celor care-si pot "permite" un psiholog: de ce un lăcătuș, mecanic sau miner, un șofer de tir, nu vine la psiholog? asta nu mai pot să spun. Poate ar fi interesant un căpșunar din Spania, de exemplu. Sau de ce nu, un țigan care are foarte multe parale, dar simte că ceva nu e în regulă cu el, cu familia lui. De ce? Ei nu suferă de depresii sau de disperări? Poate că nu spun, dar asta e. Și boschetarii au probleme cu sufletul, cu metafizica, cu destinul lor....
inca o data se face discriminare crasa intre "intelectuali" si "muncitori", (de parca haina face pe om), adica mecanicu, soferu, nici sa nu se gandeasca la psiholog,nu? de unde deduc eu ca psihologii (cu foaaarte mici exceptii, aici cred ca e inclus si Cezar Ioan) - sincer eu i-as numi psihologi sociali - sunt atei!! ori semi-atei, ma rog, cu indulgenta zic, pentru tara majorar ortodoxa in care traim, dar cine stie, cunoaste!!
Citiți mai mult: Marcel Iureș: \"«În derivă» a avut ecou mare între intelectuali\" > EVZ.ro
http://www.evz.ro/detalii/stiri/marc...#ixzz2EIks8gZK
EVZ.ro