View Single Post
Vechi 07.12.2012, 14:52:12
leonte leonte is offline
Banned

Data înregistrării: 03.10.2012
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Asta s-ar potrivi dacă noi înșine n-am fi decât duhuri. Dar nu suntem. Iar Duhul Sfânt iată că binevoiește să se unească și cu materia. Rânduiala asta ca în împărtășirea de har să aibă un rol și materia este de la Dumnezeu. Altfel nu S-ar fi făcut (și) trup, nu s-ar fi răstignit în mod concret, cu trup de carne, n-ar fi zis botezați-vă cu apă și cu Duh Sfânt, ci doar cu Duh Sfânt, nu le-ar fi împărțit ucenicilor pâinea și vinul în Foișorul de sus, ci doar ar fi suflat către ei (cum a făcut după înviere). Dar și după înviere, mergând cu Luca și Cleopa, i-a împărtășit pe aceștia, frângând pâinea în fața lor și dându-le să mănânce.
Cu toate neajunsurile pe care le are, nu putem să ne dispensăm de concret. Și poate că asta ne ajută să nu ne dizolvăm într-un ocean de iluzii.

Am spus eu ceva in contra la ceea ce ai spus si tu? Iar daca nu am spus altceva, de ce incerci sa insinuezi ca cele spuse de mine n-ar fi tocmai adevarul despre Mistica Ortodoxa?

Sa avem grija, fiecare in dreptul lui si eu si tu si ceilalti, ca lucrul cel rau incepe ca o intentie buna.
Reply With Quote