Pentru ca trebuie sa votam
Pentru ca pe 9 decembrie, va trebui totusi sa ne ducem sa votam, sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne ajute. Eu nu pot sa sfatuiesc pe nimeni cum sa voteze; am invatat ca, mai ales in situatiile hotaratoare pentru viata ta si a celorlalti, e corect sa hotarasti singur si sa ai puterea sa-ti asumi responsabilitatea deciziei.
<<Satuieste-te cu toti, /Dar rezerva-ti hotararea.>> E sfatul pe care-l da Polonius, fiului sau Laertes. (W. Shakespeare, Hamlet)
1. Care politician e mai bun? Nu exista politician bun.
2. Care politician este cinstit? Nu exista politician cinstit.
3. Care politician este smerit? Nu exista politician smerit.
4. -----------
5. ---------- etc. etc. etc.
Si atunci?? Am sa fac, asa cum am facut aproape de fiecare data: am sa votez raul care e cel mai putin rau.
De ce? Pentru ca n-am de ales. Pentru ca, ce se intampla la noi, e de neinteles.
Pentru ca in anul 1990, dupa 45 de ani de comunism, cu tot RAUL pe care l-am trait in acei ani, oamenii, a caror optiune sunt obligata s-o accept si nu e corect s-o comentez, doar constat, au votat tot un comunist; si nu oricum.
Asa s-a votat pe 20 mai 1990, in Duminica Orbului:
Din numărul total de 17.200.722 alegători s-au prezentat la vot 14.826.616 (86,19%). Voturile validate au fost 14.378.693.
Ion Iliescu (FSN) 12.232.498 85,07 %; Radu Câmpeanu (PNL) 1.529.188 10,64 %; Ion Rațiu (PNȚCD) 617.007 4,29 %.
De ce trebuia sa castige alegerile Ion Iliescu? Nu stiu.
|