Citat:
Īn prealabil postat de Miha-anca
|
Multumesc pentru carte! Chiar ma intereseaza f.mult acest subiect, personal nefiind multumita de bruma de informatie pe care am invatat-o la istorie in scoala, iar in media nu am incredere deloc, mai ales ca majoritatea canalelor nu promoveaza Romania, ba din contra.
Ce nu inteleg eu este de ce numai romanul trebuie sa isi arunce istoria la gunoi? Toate popoarele europene au avut istoria lor si o iau asa cum a fost ea, cu bune si cu rele. De ce noi, urmasii tracilor trebuie sa ii slavim pe cotropitorii nostrii romanii, doar ptr. ca ei au avut un imperiu glorios si noi ne-am vazut de pamantul nostru? Ce o fi asa rau daca am accepta ca avem si noi o istorie antica si ca insemnam si noi ceva in istoria lumii, ca doar nu am aparut din neant. In loc sa cercetam(adica sa cunoastem ambele tabere inaitne sa luam o concluzie;atentie si la sursa, calitatea informatiei depinde de calitatea sursei) toate materialele disponibile despre istoria noastra(si sunt cateva, Slava Domnului) si sa nu mai acceptam asa usor ce ne arunca astia peste granita si ce promoveaza pe la televizor. Putina iubire de neam si de istoria noastra, nu ar strica.
Si nu e vorba numai despre daci,traci. Nici eroii conteporani ai neamului nu sunt cinstiti asa cum se cuvine. Multi sunt si uitati. De inventatorii romani, abia daca auzi cate ceva, si au fost destui. Ca a zis unu la televizor sau intr-o carte de x ca este criminal, apoi asa este domane, nu cumva sa stam sa analizam o fi adevarat sau nu. Oricum, nu iti poti cunoaste istoria fara studiu, iar studiu implica efort si putina pasiune.
Virgiliu Gheorghe a fost intrebat de ce grecii si alte popoare sunt uniti si reactioneaza cand ceva nu merge cum trebuie la ei in tara sau cand guvernul lor iau anumite masuri(fmi etc.) si romanii nu reactioneaza deloc?! Si a spus, ca romanii au trecut prin comunism si comunismul ne-a facut sa nu mai reactionam. Comunismul a determinat ca noi sa nu ne mai iubim tara, sa nu ne mai iubim neamul,traditiile sa nu ne mai cinstim eroii, sa nu ne mai pese de familie s.a, iar baietii de dupa 89 au venit si au spus. si asa voi va urati tara, dati-ne-o noua; si asa voi nu va iubiti familia, divortati; nu tineti la copii vostrii, dati-i sa munceasca la noi s.a. Sunt mai multe lucruri interesante de spus despre aceste subiecte(mari romani,istorie,neam etc.). Imi cer scuze daca am fost prea off-topic.