View Single Post
Vechi 08.12.2012, 06:21:05
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cosmin3 Vezi mesajul
Sa inteleg ca incerci sa ne spui ca e posibil ca Dumnezeu sa fi creat si alte "Pamant"-uri cu viata si fiinte ca oamenii...?
Poate nu identici(ca oamenii), dar, in orice caz, dupa chipul si asemanarea Sa.

Citat:
În prealabil postat de ioana;
Compusi organici simpli s-ar putea sa fie, insa daca spui ca exista extraterestii- fiinte cu constiinta de sine, inseamna ca Dumnezeu a creat si alte fapturi dupa "chipul si asemanarea sa", ceea ce duce la presupunerea ca S-a intrupat si pentru ei si deviem in discutii nefolositoare, la alterarea relatiei cu sacrul, dai la o parte antropocentrismul(hristocetrismul) s.a.m.d. Creatia se mantuieste prin om. Nu punem limite libertatii creative a Lui Dumnezeu, dar nici nu ne indoim de ceea ce ni s-a revelat: toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am făcut cunoscute (Ioan 15:15)Daca nu ni s-a revelat existenta extraterestilor, inseamna ca informatia nu este in folosul progresului spiritual al omului.
Relatia mea cu sacrul nu e depinde de existenta extraterestrilor; este imatur sa gandesc ca invatatura lui Iisus e conditionata de inexistenta extraterestrilor, ca Insusi Fiul lui Dumnezeu este exclusiv al oamenilor.
Presupunerea ca S-a intrupat si pentru extraterestri e vinovata ca impune altor civilizatii asemanarea cu rasa umana pacatoasa ca necesitate a intruparii mantuitoare a Fiului lui Dumnezeu, iar aceasta izvoraste din orgoliul uman al existentei de sine.

Creatia oamenilor se mantuieste prin om.

Iisus Hristos ne-a facut cunoscut tot ce I-a dat Tatal, dar nu cu exclusivitate de singura civilizatie din Univers.
Ba chiar a spus Iisus apostolilor: "Mai am multe a va spune, dar nu le puteti duce."

Asa cum spui, informatia existentei extraterestrilor nu era atunci necesara pentru mantuirea omului; nici acum nu este, dar nici nu impiedica mantuirea lui pentru ca se smereste.
Reply With Quote