View Single Post
Vechi 08.12.2012, 12:15:32
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
diferența dintre ateu și omul religios, este că primul știe ce i-ar putea schimbă credința.
Nu sunt de acord cu aceasta afirmatie.
Omul credincios are ca scop cunoasterea Adevarului si datorita acestei cognitii este incredintat si creste intru Hristos Iisus.
"noi am crezut si am cunoscut ca TU este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu cel viu" (Ioan 6)
"noi ceea ce stim vorbim si ceea ce am vazut (theoria-vederea duhovniceasca, cognitia duhovniceasca) marturisim"(Ioan 3)
"demult auzisem vorbindu-se despre TINE insa acum TE-a vazut ochiul meu (mintea- vederea duhovniceasca, cognitia duhovniceasca) de aceea ma smeresc pocaindu-ma in sac si cenusa" (Iov 42)

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ceea ce este în contradicție cu ce credeți voi despre noi.
Cum definim credinta? In aceptiuna dvs a celor atei, credinta este ceva fantezist (a crede in Dumnezeu si a crede in Mos Craciun e cam acelasi lucru).

Conform ortodoxiei crestine, credinta are sens de incredintare, incredere (ca in business).
"Credinta este incredintarea celor nadajduite, adeverirea lucrurilor nevazute" (Evrei)

Iisus Hristos, doar dupa ce ii reda vederea orbului din nastere (adica doar dupa ce interactioneaza direct cu el) il intreaba daca crede in Fiul lui Dumnezeu (Ioan cap 9). Deci intai orbul din nastere a cunoscut partea umana a lui Iisus Hristos si nu s-a indoit de ea, si apoi bazandu-se pe aceasta relatie personala a fost incredintat ca Hristos Iisus este si Fiul lui Dumnezeu nu doar Fiul Omului.

Asa este si astazi. Mergem la Biserica la Sfintele Taine avand incredintarea ca putem avea si o relatie personala, directa, inechivoca cu Iisus Hristos si Sfintii Sai... cu Maica Domnului etc.

"Iisus Hristos si ieri si astazi si in veci este acelasi" (Evrei 13,8)

Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";

Last edited by Eugen7; 08.12.2012 at 12:17:49.
Reply With Quote