Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
nu cred că este reducționistă.
|
:)
Ne invartim in cerc... Sunt de parere ca mai elocvent ar fi sa folositi "consider" in loc de "cred", intucat este mult mai aproape de sensul pe care doriti sa il conferiti afirmatiilor dvs., folosind sensul paradigmatic filozofic-stiintific contemporan.
In ceea ce priveste cognitia duhovniceasca a Domnului Iisus Hristos. Sunt de parere ca este pertinent urmatorul exemplu:
Pana nu gusti mierea nu poti intelege ce este si nici nu te poti bucura de ea... oricat ar incerca cineva sa iti descrie in cuvinte. De asemenea degeaba incearca cineva sa ii explice in cuvinte unui om orb din nastere, ce este lumina si ce bine este sa vezi ajutat de lumina... caci pana nu este vindecat de boala orbirii sale nu va avea cognitia adecvata a luminii, specifica vazului.
Astfel orice demers teologic trebuie sa aiba ca scop "gustati si vedeti ca bun este Domnul"(Psalmul 33) Iisus Hristos, in Sfanta Sa Biserica, prin Sfintele Taine...
Acestea fiind spuse va rog sa imi permiteti sa ma retrag din aceasta discutie, intrucat consider ca ati inteles punctul de vedere pe care il exprim, de asemnea si eu am inteles pozitia dvs fata de domeniul metafizic si gnoseologia aferenta.