Citat:
Īn prealabil postat de Laura19
De ce noi, urmasii tracilor trebuie sa ii slavim pe cotropitorii nostrii romanii, doar ptr. ca ei au avut un imperiu glorios si noi ne-am vazut de pamantul nostru?
...
Comunismul a determinat ca noi sa nu ne mai iubim tara, sa nu ne mai iubim neamul,traditiile sa nu ne mai cinstim eroii, sa nu ne mai pese de familie s.a, iar baietii de dupa 89 au venit si au spus. si asa voi va urati tara, dati-ne-o noua; si asa voi nu va iubiti familia, divortati; nu tineti la copii vostrii, dati-i sa munceasca la noi s.a.
|
Daca etruscii i-au civilizat pe romani, romanii au civilizat Europa, se spune.
Aici mie cel putin mi se ridica un semn de intrebare. In filmele despre daci se spune, ca dacii, respectiv tracii se gaseau inclusiv pe teritoriul Italiei de azi. Etruscii aveau intr-adevar o civilizatie f avansata. Deci, daca etruscii erau traci/daci si i-au civilizat pe romani, cum e posibil, ca romanii sa-i fi civilizat pe daci?!? Posibil raspuns aici:
http://ro.scribd.com/doc/4008307/Car...maniaimportant
Si inca ceva: Podul de la Turnu-Severin ar fi existat inainte de venirea romanilor si ca ar fi fost daramat tocmai ca sa impiedice trecerea peste Dunare a romanilor. In fapt traversarea Dunarii de catre romani s-a facut pe pod de barci, dupa cum am invatat la scoala. Explicatii plauzibile sunt date pe film.
Cred ca mai sunt inca multe lucruri nedescoperite si necunoscute in legatura cu dacii. Ca nu ne cunoastem propria istorie, e cert. Poate lucruile in tara se vor mai linisti in viitor si va veni si timpul pentru o cercetare serioasa a acestei epoci indepartate.
Cert este ca avem o tara minunata, dar nu o vedem asa pentru ca ne-am obisnuit cu frumusetea ei si credem ca este normal. Comaparand insa cu ceea ce vedem in afara ei, ne dam seama de adevar.
Sa iubim Romania, caci este Tara noastra, locul de unde ne tragem!