Citat:
Īn prealabil postat de glykys
Ce descoperiri arheologice cunoasteti care sa ateste originea si ubicuitatea dacilor? Care sunt dovezile arheologice care atesta ca dacii au fost in Italia sau ca sunt inruditi cu etruscii?
De altfel, orice descoperire este relativa, pentru ca ea trebuie pusa intr-un context istoric, trebuie interpretata - iar interpretarile sunt subiective. Izvoarele scrise trebuie analizate critic, nu luate de bune asa cum sunt. Imaginati-va ca o persoana din secolul al XXX-lea ar gasi, cumva, acest forum de discutii. Credeti ca va avea o panorama autentica a ortodoxiei din secolul XXI?
Teza lui Boia este ca orice istorie este de fapt, voit sau nu, o mitificare si o mistificare. Desfiinteaza multe jaloane, aratand contextul in care au fost aceste create, in scopurile propagandistice cerute de "veacul acesta".
|
Gykys, ai urmarit filmele ale caror link l-am dat mai inainte? Acolo gasesti toate raspunsurile caci altele nu am. Nu sunt istoric, deci nu am o contributie personala la acest subiect.
Totusi pot spune, ca nu ii pot "cumpara" tezele lui Boia. Nu mai dau motive, ci spun simplu: nu cred ce scrie.
Dar cred in scrierile semnate de Imparatul Traian si in ADN-urile despre care se vorbeste in filme.
Nu e obligatoriu sa credem intr-un fel sau altul. Fiecare sa creada cum vrea.