Citat:
În prealabil postat de catalin2
Nici eu nu am scris despre psihologie, ci despre hipnoza, subiectul topicului. Asa cum spui si tu in primul mesaj: "Evident, n-am intenția de a apela la astfel de practici pentru că, așa cum se știe, părinții noștri duhovnicești ne sfătuiesc, fără excepție, să le evităm. De asemenea, știam că hipnoza este proprie anumitor practici ezoterice (deci, necreștine)."
Majoritatea credinciosilor au aceasta conceptie si nu vor sa aiba vreo tangenta cu astfel de practici, daca un psiholog lauda hipnoza probabil vor avea reticenta si fata de psihologie.
Hipnoza este o tehnica ezoterica in urma caruia subiectul intra intr-o stare de transa. La fel ca un medium in aceasta stare de transa spue sau face diverse lucruri. Intotdeauna aceasta stare este data de ingerii cazuti, noi stim asta in ortodoxie, vesticii de unde a venit si hipnoza nu stiu, ei cred ca toate practicile astea ezoterice au si explicatii stiintifice. La Reiki toata initierea dura mai putin de 5 minute, in care stateau acele persoane cu ochii inchisi. Era prezentata ca o tehnica medicala, fara legatura cu vreo religie.
|
Doamne ajută!
Știu că dvs n-ați scris împotriva psihologiei în general, ci v-ați exprimat doar dezacordul față de practicarea hipnozei.
Nu mă refeream la dvs, ci la mesajele altor persoane (nu mai stau să caut acum mesajele, fiindcă este foarte târziu) care-și exprimau reticența față de știința psihologiei în sine, ca și cum aceasta ar fi la concurență cu teologia Sfinților Părinți. :) De aceea, am încercat să empatizez cu psihologii credincioși de pe forum și mi-am dat seama că, mai mult ca sigur, acele mesaje i-au întristat.
Noapte bună!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca