Termitele, primii arhitecti adevarati
Noi, oamenii am inventat, prin chinezi (si apoi preluat imediat de coreeni si mai tarziu de mongoli, si mult mai tarziu, chipurile redescoperit de eurospalaciti), aerul conditionat in vremea dinastiei Tang.
Ei bine, termitele, aceste verisoare ale gandacilor de bucatarie, dar cu o viata sociala mai complexa decat a furnicilor, o fac din "cunoastere fireasca", vorba parintelui Cleopa, de cand au fost facute. Nu e nevoie sa dau link. Dati o goagla pe "termite mound" si minunati-va.
P. S. Nici nu e nevoie sa ma gandesc la asta, ca sa am certitudinea lumii ca si creatie si nu bastard al probabbilitatilor. "Boala vacii nebune" spune ceva? Ei bine, e produsa de ceva mult mai simplu decat cel mai primitiv virus, si anume de un prion, o proteina infectioasa, care nu are acizi nucleici, substante de care evolutionistii occidentali spalati pe creier fac atata caz ca vector unic al informatiei genetice.. Asa ca definitiile umane puse fortat si prosteste-rebel in afara unui context raportat la Dumnezeu sunt ceva de doi bani. Acum doi ani, o proasta cu ifose academice imi vorbea pe un ton isteric, intr-un cadru stiintifico-quasioficial, ceva de genul "mi se pare mult mai logic ca aripile fluturilor au aparut prin evolutie, decat ca au fost create". Am intrebat-o cu politetea dispretului daca ar putea face Apple-ul ei sa evolueze in ceva mai folositor. :D
Mare e gradina Universului!
|