View Single Post
Vechi 10.12.2012, 14:30:52
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Avort hormonal

Ce înseamnă avort hormonal? Tu iei o pilulă, are loc fecundarea, care duce, desigur, la acea sarcină nedorită, copilul ajunge la nivelul uterului unde este avortat după aproximativ 7-14 zile. Copilul care este avortat este atât de mic încât nu se vede, nimeni nu-și dă seama că are un avort, doar atâta își poate da seama o femeie, că are un ciclu menstrual mai abundent, dar este de fapt un copil avortat.

Luând pilula 5 ani, o femeie are deja multe avorturi hormonale. Ea nu le știe, nu le conștientizează, dar ne trezim cu sindrom post-avort hormonal.

Am studiat cazuri de sindrom post-avort hormonal. Ce înseamnă asta? Avem tot mai multe cazuri de femei care intră în depresii nervoase cronice, care intră exact în același sindrom post-avort, au tot aceleași simptome după ce iau ani și ani de zile pilula.(desi nu au facut avorturi chirurgicale)

[font=Verdana]

Eh, uite ca aici am si eu o nedumerire. Dr. Cristina Todea-Gross sustine ca depresia provocata de pilule se datoreaza avorturilor pe care le produce si sindromului post-avort. Sunt de acord ca pilula provoaca in uneori avorturi, dar am o mare retinere fata de sindromul post-avort provocat de pilula si iata de ce:
Se stie sau macar se presupune ca steriletul (cel simplu din cupru sau aur) actioneaza in primul rand prin modificarea secretiei uterine, adica produce o mica infectie care face ca secretia sa devina patologica si sa nu mai permita supravietuirea si transportul spermatozoizilor. Din cand in cand, acest mecanism contraceptiv nu functioneaza suficient de bine si spematozoizii ajung sa fecundeze ovulul, iar in acest moment steriletul produce avorturi prin impiedicarea nidatiei oului fecundat. Preocuparea de a crea diferite forme de sterilet (T, spirala, ...) arata clar ca secretia patologica care apare firesc cand e un corp strain in uter nu e chiar asa eficienta pentru contraceptie si atunci se lucreaza pentru eficientizarea mecanismului de impiedicare a nidatiei. Am scris toate astea ca sa explic de ce cred ca steriletul produce mai multe avorturi decat pilulele, totusi, intre efectele nedorite produse de sterilet, eu nu am auzit sa se numere si depresia, respectiv sindromul post-avort.
Pe de alata parte de depresie se plang si femeile si fetele care iau pilule "ca tratament" dar nu sunt active sexual si, ca urmare, nici avorturi nu apar in cazul lor.
Parerea mea e ca dezechilibrul hormonal produs de pilula e mai mult decat suficient pentru depresie. Modificarile hormonale fiziologice iti intorc ziua pe dos (doar sa va ganditi la sindromul premenstrual, la inceputul sarcinii, la zilele de dupa nastere). Schimbarile produse de hormonii de sinteza fac cel putin la fel de "bine" la psihic. Cand depresia pare sa se asocieze cu sindromul post-avort, poate ca aceasta s-ar datora muncii interioare pe care femeia o are abia in momentul in care constientizeaza ce pacate a facut.

In primul rand sa nu cumva sa ma banuiti de vreo prietenie cu pilula... fireste nici cu steriletul. Mereu am fost importiva ei si sunt in continuare. Sunt de acord cu tot ce s-a spus importiva piluelor in acest topic. De mentionat ca aceleasi probeme le pune orice tip de contraceptie hormonala, adica (injectii si implanturi subdermice cu hormoni, inel hormonal care se plaseaza in jurul colului, tipul de sterilet care contine progesteron). Scriu asta pentru ca am auzit persoane ca spun ca ele nu ar lua niciodata pilule cu hormoni, ele merg la doctor si le face doar o injectie la 3 luni si nu mai raman gravide.
Reply With Quote