Subiect: cuvinte de folos
View Single Post
Vechi 11.12.2012, 01:25:46
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
N-am mai "auzit" de mult o pericopa atat de profunda si de graitoare...
Iti multumesc!
Si pe mine m-a folosit mult aceasta intamplare povestita de Parintele Paisie, de fapt tot ce am citit de Parintele mi-a mers la suflet. O alta intamplare povestita de el, care ne ajuta sa intelegem ca pentru cei curati toate sunt curate.

"Odata un student a venit la chilia mea si a batut la usa. Desi aveam de citit un teanc de scrisori, m-am decis sa merg sa vad ce vrea. Ce doresti fiule? l-am intrebat. Aici este chilia parintelui Paisie? m-a intrebat el zicand: vreau sa il vad pe parinte. Da, aici este, dar parintele nu e, a plecat sa cumpere tigari, i-am spus eu. Inseamna ca s-a dus ca sa ajute pe cineva a spus acesta cu un gand bun. Nu, a mers sa le ia pentru el, am spus eu. Le-a terminat pe toate si tanjea dupa o tigara. Pe mine m-a lasat aici singur si nu stiu cand se intoarce. Daca mai dureaza mult, am sa plec. Ochii umeziti ai studentului i-au tradat emotiile si a spus din nou cu un gand bun: Il tulburam pe parintele Paisie. L-am intrebat: De ce vrei sa il vezi?, Vreau doar binecuvantarea lui, mi-a raspuns. Ce binecuvantare vrei de la el, naivule! E ticnit, il cunosc bine. Nu are pic de har. Nu-ti mai pierde timpul asteptandu-l sa se intoarca. Va fi morocanos, s-ar putea chiar sa fie beat, caci mai are si viciul acesta. Cu toate astea, tanarul a ramas optimist. Intr-un final i-am spus: Am sa il mai astept si eu putin, ce vrei sa ii transmit? Vreau sa ii dau o scrisoare a spus, dar il astept ca sa imi dea si binecuvantarea.

Vedeti? Oricat de multe lucruri rele i-as fi spus, le-a privit pe toate cu ochi buni. Cand i-am spus despre tigari, ochii i s-au umezit. Cine stie, a gandit el probabil s-a dus ca sa ajute pe cineva. Altii sunt educati, citesc mult dar cu toate acestea nu gandesc precum tanarul acela! Odata ce il contraziceai, el crea imediat o alta idee si ajungea la o concluzie chiar mai buna decat prima. Am fost uimit de aceasta capacitate a lui! A fost prima oara cand am vazut asa ceva!"
Reply With Quote