View Single Post
Vechi 11.12.2012, 08:13:38
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Draga Florin,in orice rau exista si un bine si in orice bine exista si un rau,iar intr-un final ceea ce cred ca este important sa observam...proportiile beneficiilor comparativ cu cele ale daunelor economice,culturale,morale,spirituale etc.
Nu stiu ce viata ai avut tu si familia pe timpurile respective,te-am intrebat,insa nu mi-ai raspuns,insa multi dintre noi ne aducem aminte de acele vremuri ca de unele de teroare,intuneric (la propriu si la figurat),umilinta (intelectuali care se ploconeau in fata oricarei persoane care avea relatii sau lucra in comert,doar ca sa aiba ce pune pe masa copiilor),foamete (cozile interminabile pentru ratie la care se intampla sa pierzi cateodata o zi intreaga fara sa te mai alegi cu nimic,pentru ca se termina-eu ca si copil am stat la astfel de cozi,iar mama mea,desi om cu studii superioare,care muncea din greu,isi lua de la gura ca sa ma poata creste pe mine),distrugerea Bucurestiului,daramarea unor cladiri valoroase dpdv cultural si istoric si inlocuirea lor cu blocurile gri unde au inghesuit aleatoriu romani si persoane de etnie roma.Sa nu uitam ca tot in urma acelor demolari ne-am ales si cu un numar mare de caini vagabonzi,care continua sa fie si astazi o problema pentru membrii societatii,indiferent ca sunt iubitori de animale sau nu.
Sa ne amintim de toti cei care au pierit in inchisori si au fost haituiti si dupa '89 (poate tu nu cunosti,eu am stiinta de astfel de cazuri).Caz al unui cunoscut ziarist de la noi dupa '89,cand securitatea a intrat peste el in casa in toiul noptii,peste sotie si copii (imagineaza-ti ce trauma pentru micuti),i-a perchezitionat locuinta intr-un regim de teroare si l-au luat pe sus,l-au batut,umilit,amenintat etc.
Securitatea nu a pierit dupa '89,sa ne amintim de mortii din '90 de la mineriada...si ar mai fi multe de spus.
De aceea,draga Florin,depinde prin prisma carei experiente vorbesti,ce beneficii ai avut in acele vremuri,de ce le regreti,pentru ca dincolo de acele cateva lucruri bune pe care le-ai mentionat,avem un regim sumbru,exploatator,criminal,care ne-a tinut in bezna si ne-a ucis o mare parte din oamenii de cultura si spiritualitate ai acestei tari...

Last edited by heaven; 11.12.2012 at 08:17:22.