Citat:
În prealabil postat de ireal
:( eu unul nu vad tragedia in ceea ce s-a intamplat! De ce? Pentru ca ma confrunt uneori zi de zi cu astfel de cazuri in Romania, chiar in Bucuresti. E de ajuns sa uiti de exemplu la stirile de la ora 5 si gata ai deja la activ vreo 5 cazuri precum cel din Italia. Si cum zicea cineva mai sus multi din cei care fac asemenea gesturi sunt si romani.
Si nu e ceva legal de facut in privinta acestor oameni. Adica nu poti sa ii inchizi in Romania. E dretul lor de anu acesta sa circule in voie in UE. Problema majora ar fi sa curatam intai aici la noi si apoi sa aratam cu degetul pe cei din Italia. In fapt si de drept marea problema a mediei din acest moment in legatura cu crima din Roma este imaginea creata tarii si cetatenilor romani si nu crima.
Si am vorbit cu prieteni din Italia. Ei, fiind romani, mi-au spus ca nimeni nu ii reneaga. Italienii in majoritate fac diferente intre acel om care a ucis si restul care vin sa munceasca sau ce alte treburi mai au pe acolo. Asadar toata aceasta polemica e cam exagerata, mai ales de presa italiana cat si de cea romana.
|
Da, poate ai dreptate, dar una este sa suporti uscaturile tale si alta este sa le mai suporti si pe ale altora. Ar mai fi ceva in sensul cel cu "paiul din ochiul altuia, nevazandu-ti barna din propriul ochi ".