Citat:
În prealabil postat de Raoul
Si daca e ziua de nastere a cuiva in post, si suntem invitati, nu putem gusta o feliuta de tort? Adica refuzam omul chiar in acel moment, cand ne ofera acele bucate cu mare bucurie? Eu nu stiu ce sa fac, chiar imi spusese o prietena a carei zi de nastere urmeaza sa fie, ca "te astept la o felie de tort", sau ceva de genul. Sa gust sau sa refuz categoric? Evident, o va durea banuiesc, invitatia fiind facuta cu o mare dragoste si bucurie.
|
In Romania,postul nu este chiar un mister...multi stiu de existenta lui sau de existenta celor care tin post inainte de Craciun.
Astfel ca multe gazde,care pregatesc bucate pt o petrecere intreaba daca sunt printre invitati si dintre cei care postesc.
Acum depinde de gazde...
Sunt o gramada de torturi de post,ba sunt si mai bune,fara untul ala sintetic si frisca falsa care ti se rancezeste pe cerul gurii.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|