Revelatia naturala
IN OPINIA MEA:
1. Omul este ''corana creatiei'', deci implicit cea mai superioara fiinta materiala si spirituala creata de Dumnezeu. Din cate am inteles, in viziunea oamenilor care au speculat o intalnire dintre omenire si extraterestrii, acestia din urma ar avea puterea sa domine pe oameni, deci ar fi superiori, ceea ce ar intra in contradictie cu invatatura crestina despre om.
2. Tot ceea ce ne inconjoara, e un ''decor'' oferit omului de catre Creator. Contempland acest ''decor'', suntem indemnati sa constientizam prezenta unui Creator. In opinia mea, cosmosul prin imensitatea lui, reflecta maretia lui Dumnezeu. Prin aceasta maretie, care
fascineaza mintea umana, noi trebuie sa realizam cat de mici suntem si stiintific vorbind, suntem doar un punct infim in abisul nemarginit al universului. Acest lucru cere omului smerenia, o calitatea care il aproprie foarte mult de Dumnezeu. ''O inima smerita si infranata, Dumnezeu nu o va urgisi''. Deci, ''cerurile arata slava lui Dumnezeu'' (imi cer scuze daca nu am transpus bine acest fragment de citat din Biblie).
3. Nu sunt foarte bine informat in acest domeniu, nu ma fascineaza deloc. Insa am observat, ca toate aceste teorii vin din occident, in special din SUA. Respect mult oamenii din aceste zone, care au dat viata umanismului si au adus atatea beneficii omenirii, de care ne bucuram cu totii in ziua de azi. Insa pe plan spiritual, trebuie sa zic cu parerea de rau, SUA a ajuns un ghiveci de convingeri si religii. Multi oameni de acolo dupa ce se infructa din abundenta lucrurilor materiale isi dau seama ca acest lucru nu da nici un sens vietii lor. Nu am fost niciodata in SUA, nici macar in occident (au fost cateva scurte excursii), insa din ce citesc in presa si analizand toate informatiile care vin din acesta zona (in special din zona SUA), imi dau seama ca acesti oameni au ajuns in deznadejde si cauta cu disperare un liman spiritual sau cel putin unul metafizic.
In concluzie, orice crestin ar trebui sa ignore aceste teorii si amagiri. Inainte de acccepta anumite idei, ar trebui sa analizam de unde vin aceste idei: de unde e pace si armonie sau de unde e tulburare si deznadejde.
Toate cele bune!