View Single Post
Vechi 13.12.2012, 14:15:27
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Prezenta termenilor e de netagaduit (in masura in care si traducerea este corespunzatoare), interpretarea lor de catre adventisti lasa de dorit.
Da, e de netăgăduit, căci ei se află nu doar în versiunea ortodoxă și protestantă, ci și în originalul grecesc. Și atunci, ce interpretare mai lasă de dorit? Eu asta te întrebam (și ai evitat răspunsul) dacă sunt diferențe în definirea celor două verbe: "a pieri" și "a mistui". Diferențe confesionale desigur, căci din punct de vedere al dicționarului limbii române nu e cazul...

Dacă-mi spui că ortodoxul înțelege prin "a pieri" a rămâne în continuare integru și viu, iar prin "a mistui" [când ne referim la ardere prin foc] a rămâne în continuare în aceeași stare (adică alfel decât consumat și cenușă); nu-mi rămâne decât să-mi fac o cruce mare și să-mi iau lumea în cap! Mi-a ajuns deja să aflu că ortodoxul înțelege prin "a muri" de fapt a trăi în continuare. Bineînțeles e una și aceeași dogmă. Absurdă conform logicii elementare și eretică conform teologiei biblice.
Reply With Quote