De asemenea cu tot respectul va rog sa revizionati intreg materialul recomandat, intrucat se pare ca ati "scapat" opinia de baza exprimata de Pr. PhD. G. Coyne: nu poate exista conflict intre teologie si stiinta intrucat sunt doaua domenii diferite (fizic si metafizic).
Credinta nu se bazeaza pe argumente stiintifice ci pe relationarea duhovniceasca cu Iisus Hristos in Sfanta Biserica.
Doar o credinta falsa in Dumnezeu se bazeaza pe "gaurile" din stiinta, adica acele aspecte din functionarea universului pe care stinta nu le poate explica deocamndata.
De asemnea sunt in asentimentul dumnealui in ceea ce priveste impertinenta viziunilor creationiste fundamentaliste, extremiste gen: intelligent design care propmoveaza o pseudo-stiinta si o pseduo-teologie.
De asemnea dumnealui subliniaza pertinent ca Biblia nu este un manual de stiinta, chiar si cosmologia biblica nu isi propune sa explice nimic stiintific despre functionarea universului, ci scopul este acela de a-L prezenta pe Dumnezeu ca si Creator si proniator.
In aceea ce priveste stiinta, dansul cu mare eleganta arata limitele stiintei, ca nu poate afirma ca omul este doar un obiect fizic ("un morman de celule").
Asadar consider afrimatiile dumnealui pertinente atat din punct de vedere teologic cai si stiintific, fara insa a pretinde infalibilitate sau eshaustivitate.
Recomand cu acesata ocazie urmatoare discutie a dumnealui cu Richard Dawkinks, in care cu deosebita eleganta stiintifica si teologica face o apologie a crestinismului patristic (deisgur din punctul de vedere romano-catolic, dar foarte apropiat de punctul de vedere patristic ortodox, in contemporaneitate repezentat de Sfantul Luca al Crimeii).
Richard Dawkins intr-un interviu cu preotul catolic George Coyne
http://www.youtube.com/watch?v=oeF5x_5zxlw
Doamne ajuta.