View Single Post
  #369  
Vechi 14.12.2012, 08:52:59
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned
 
Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 178
Unhappy Greseli peste tot

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
...rezulta niste idei de bun-simt, in cea mai mare parte:

http://www.accordingtothescriptures....ilrecord1.html
Iar intrebarea cheie in articol este:
Citat:
Here is the challenge to those who believe that the fossil record proves Evolution. If every fossil whose counterpart is still living, has not changed in “millions of years”, why should we believe that the fossils whose species are now extinct have changed from a lower life form prior to their becoming extinct?

If hundreds of “living fossils” have not changed, why should we believe that the extinct creatures did change, especially when the fossil record is void of any intermediate fossils between the species they are alleged to have changed into? I believe it is simply this, people believe it because this is what they are told all their lives without sincerely examining the evidence for themselves. “Prove all things” (2Thessalonians 5:21).
Inainte de toate, articolul de fata face mai multe greseli:
- nu intelege ce inseamna fosile, cel putin cei ce au scris articolul sigur nu o fac. Exemple: oamenii fosilizati in Niger, nu-s fosilizati. A fi fosilizati, nu inseamna ca au fost "pietrificati", ci ca mineralele din animal/planta/fungi (fungii-ciupercile nu-s nici animale nici plante) au fost inlocuite cu mineralele stratul din care fac parte.
- nu intelege ca exact in cazurile aratate, sunt schimbari: "Horseshoe Crab", "Jelly Fish", "Nautilus", "Crocodile", "Sand Dollars", "Chicken", "Giant Penguin". Asta se vede cu ochiul liber. Evolutia spune ca animalele se schimba, dar nu spune ca trebuie sa asteptam o schimbare brusca ca in cazul oamenilor (detaliez mai jos, in alt paragraf)
- nu intelege ca anumite animale sunt in diferite grupe: "Trilobite". Exista specii ce arata similar, de genul ichtiozauri si delfini, dar nu exista nici o dovada, ca nu s-au schimbat
- "How then, do evolutionists come up with millions of years?" - aceasta sectiune are atat de multe greseli, de genul ca C14 e folosit pentru a data fosilele, cand C14 nu merge pentru perioade mai mari decat cateva zeci de mii de ani (C14 e foarte bun in a data data mortii familiei Romanov, sau Giulgiul din Torino) cand tot in acelasi articol zice ca "evolutionistii" accepta ca sunt necesare milioane de ani pentru formarea lor. A folosi C14, e ca si cum ai spune ca oamenii de stiinta numara inelele din copacii ce ii gasesc in jur sa estimeze data copacilor fosilizati. Fosilele de obicei masoara straturile de deasupra si de dedesubtul fosilelor, ce contin cenusa vulcanica sau lava, la care data lor se poate estima destul de precis prin alte metode radioactive, dar nu C14 (precum Argon-Argon, mai multe detalii sunt aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Radiometric_dating )
- ultima greseala in acest link este: nu intelege evolutia ca desi e graduala, nu e cu aceeasi rata. Evolutia este prezisa de procese precum "Genetic drift" - http://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_drift - ce e pur si simplu e un proces matematic/statistic ce spune ca daca un criteriu de selectie e aplicat asupra unei populatii, acea populatie se va schimba dramatic, dar daca acea populatie reuseste sa traiasca in aceleasi conditii, si nu exista un factor de selectie asupra acelei specii, acea specie nu va evolua/nu se va schimba. Fosilele vii sunt exact acest exemplu: Nautilus, arata similar, dar cochilia este schimbata. In mod similar, crocodilii au pastrat aceeasi forma in mare masura, insa ei in acelasi timp nu arata la fel ca nici un crocodil de azi. Exista mai multe exemple de astea, precum ratonul - http://en.wikipedia.org/wiki/Raccoon , panda rosu - http://ro.wikipedia.org/wiki/Panda_ro%C8%99u

Partea cea mai dureroasa pentru mine, nu-s greselile, ci nereprezentarea stiintei. Sunt multi crestini ce accepta evolutia (ce nu "cred" in ea, cum nimeni nu crede ca pamantul e rotund) si multi ce nu o accepta, insa nu e nici o scuza pentru cei ce nu cred in ea sa o inteleaga.

Din cate stiu sunt doua mari grupe de creationisti, ce cred ca lumea a fost facuta 6000 de ani, sau altii ce cred ca a fost facuta multe milioane de ani, iar doar oamenii au fost facut acum 6000 de ani, am doua intrebari, una pentru fiecare fel de creationist ce va reprezinta?

Daca accepti ca totul a aparut acum 6000 de ani: Viteza luminii e constanta si nu poate fi depasita de nici o particula cu masa (teoria lui Einstein a relativitatii), iar fotonul are masa. De asta suntem limitati sa vedem lucruri ce sunt maxim 6000 ani lumina de la creatie. Intrebare: De ce putem vedea lucruri ce sunt peste 6000 ani-lumina? Precum: centrul Caii Lactee (galaxia in care suntem) e la peste 10.000 ani lumina, cea mai apropiata galaxie e la 1.000.000 ani lumina, in fapt sunt observate galaxii la peste 1 miliard de ani lumina (mai exact superclustere) - vezi aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Observable_universe

Pentru cei ce cred ca viata a aparut mult peste 6000 de ani, dar nu acceptati evolutia: cred ca acceptati ca fiintele vii se schimba, de exemplu Canis Lupus ca si specie este cuprins in toate speciile de caini de azi si de lupi. Daca aceste schimbari au fost facute doar in 6000 de ani, si au existat animale timp de cateva milioane de ani, cum de ele nu s-au schimbat daca au fost diferiti factori ce au interactionat cu ele?
Reply With Quote