Sa stii, Raoul, ca am colegi carora le pare rau ca ai lor nu au fost credinciosi practicanti. Sunt tineri care tin post, desi ai lor nu tin. Si am o buna prietena careia ii pare rau ca ai ei nu au fost oameni mai tari in credinta si cu stiinta de carte, incat sa ii insufle varei ei valorile ortodoxiei, astfel incat sa nu trebuiasca sa se duca la protestanti. Si cred ca e dureros si rusinos ca acesti copii sa fie pusi in situatia de a le reprosa parintilor ca nu le-au acordat si invatatura crestineasca si sa fi aflat de Hristos si de Biserica Lui de te miri unde, mai putin de la cei de la care trebuia.
Conteaza extrem de mult mediul in care te afli, mai ales in perioada de formare. Nu suntem izolati, ne ajutam sau ne impriedica unii pe altii in calea mantuirii. Plus ca e o ilustrare a vorbei care zice ca, daca vrei sa ajuti pe cineva, mai intai trebuie sa te imbunatesti pe tine.
Tu ar trebui sa ii multumesti Domnului ca te-a pazit sa nu te pervertesti in acel mediu. Sa stii ca nu e doar meritul tau ca ai ramas integru pe langa acei oameni :).