Citat:
În prealabil postat de Andra_07
Adevarul este ca singurul lucru garantat in lumea asta este moartea. Toti vom muri intr-o zi si stim asta. In rest absolut nimic, nu este cert.
|
Daca esti agnostic/ateu, afirmatia este adevarata dar nu mai mult decat in sensul unei convingeri personale.
Un crestin (practicant) are alta perspectiva.
Citat:
Nici daca te mariti urmand toate principiile crestine nu poti garanta daca o sa fie o casnicie fericita sau nu.
|
Depinde cum percepi fericirea, depinde ce intelegi prin "toate principiile crestine".
Ex. Multi cred ca "principiile crestine" se rezuma la a se casatori in biserica.
Cum isi aleg sotul/sotia de exemplu, considera ca se afla in afara acestor "principii crestine".
Iar pe urma se mira...
Cu atat mai putin daca nu le urmezi.
Citat:
Te-am intrebat pe tine cati copii vrei sa ai. Nu mi-ai raspuns. O sa ai copii cati iti da Dumnezeu?
|
Probabil mi-a scapat.
8 n-ar fi rau. Nu intru in detalii :)
Dar nu depinde doar de mine.
Citat:
E usor sa vorbim din carti.
|
Stii, virtutea incepe cu aderarea, macar teoretica, la un principiu moral.
E un drum lung.
Opusul ei, pacatul, inseamna acelasi lucru, dar in sens invers: a lepada un principiu moral, cu diverse argumente si tactici puerile, una din ele fiind de exemplu aceea de a te ascunde in spatele alegerilor altora.
Citat:
Ce am vrut cu topicul asta? Am vrut sa vad daca oamenii vorbesc doar ca sa vorbeasca sau chiar si respecta aceste predici. Eram curioasa daca exista oameni care sa spuna: M-am casatorit curat am copii cati mi-a dat Domnul, o sa fac in continuare copii sau in cel mai rau caz o sa recurg la abstinenta pentru tot restul vietii.
|
Pai ti-am dat exemplul parintelui Mihoc si inca unul.
Sa inteleg ca vrei musai sa-si faca cont pe acest forum, acesta fiind singurul lucru care te impiedica sa aderi la acest principiu moral?
Citat:
Toata lumea vorbeste mult si prost. Evident si eu sunt tot in categoria asta. Argumentam principii personale, principii din Biblie, principiile altora dar cand vine vorba de exemplu personal: Pauza.
|
Sa inteleg ca
iti faci o mustrare publica sau ca incerci sa o faci
altora, sau mai degraba, asa cum se intelege si am scris mai sus sau
vrei sa-ti justifici o alegere proasta in baza alegerilor (sau nici macar, unii fiind in situatii care nu tin de vointa lor) a 5-6 utilizatori de pe un forum.
Citat:
Cred ca niciunul din noi, cei care vorbim pe aici, nu putem fi un exemplu. Dar bineinteles, toti ne dam cu parerea. Da, inclusiv si eu.
|
Cum ziceam, multi nu sunt din alegerea lor: nu sunt casatoriti, au fost poate casatoriti dar nu au reusit sa aiba copii, poate au avut o casatorie esuata, sunt la inceput de drum, etc.
In loc sa-i implici pe altii, mai bine gandeste-te tu, moral vorbind, de care parte te situezi si in ce directie vrei de fapt sa te indrepti.