View Single Post
Vechi 15.12.2012, 02:02:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andra_07 Vezi mesajul
Adevarul este ca singurul lucru garantat in lumea asta este moartea. Toti vom muri intr-o zi si stim asta. In rest absolut nimic, nu este cert.
Daca esti agnostic/ateu, afirmatia este adevarata dar nu mai mult decat in sensul unei convingeri personale.

Un crestin (practicant) are alta perspectiva.

Citat:
Nici daca te mariti urmand toate principiile crestine nu poti garanta daca o sa fie o casnicie fericita sau nu.
Depinde cum percepi fericirea, depinde ce intelegi prin "toate principiile crestine".

Ex. Multi cred ca "principiile crestine" se rezuma la a se casatori in biserica.
Cum isi aleg sotul/sotia de exemplu, considera ca se afla in afara acestor "principii crestine".
Iar pe urma se mira...

Cu atat mai putin daca nu le urmezi.

Citat:
Te-am intrebat pe tine cati copii vrei sa ai. Nu mi-ai raspuns. O sa ai copii cati iti da Dumnezeu?
Probabil mi-a scapat.
8 n-ar fi rau. Nu intru in detalii :)
Dar nu depinde doar de mine.

Citat:
E usor sa vorbim din carti.
Stii, virtutea incepe cu aderarea, macar teoretica, la un principiu moral.
E un drum lung.
Opusul ei, pacatul, inseamna acelasi lucru, dar in sens invers: a lepada un principiu moral, cu diverse argumente si tactici puerile, una din ele fiind de exemplu aceea de a te ascunde in spatele alegerilor altora.

Citat:
Ce am vrut cu topicul asta? Am vrut sa vad daca oamenii vorbesc doar ca sa vorbeasca sau chiar si respecta aceste predici. Eram curioasa daca exista oameni care sa spuna: M-am casatorit curat am copii cati mi-a dat Domnul, o sa fac in continuare copii sau in cel mai rau caz o sa recurg la abstinenta pentru tot restul vietii.
Pai ti-am dat exemplul parintelui Mihoc si inca unul.

Sa inteleg ca vrei musai sa-si faca cont pe acest forum, acesta fiind singurul lucru care te impiedica sa aderi la acest principiu moral?

Citat:
Toata lumea vorbeste mult si prost. Evident si eu sunt tot in categoria asta. Argumentam principii personale, principii din Biblie, principiile altora dar cand vine vorba de exemplu personal: Pauza.
Sa inteleg ca iti faci o mustrare publica sau ca incerci sa o faci altora, sau mai degraba, asa cum se intelege si am scris mai sus sau vrei sa-ti justifici o alegere proasta in baza alegerilor (sau nici macar, unii fiind in situatii care nu tin de vointa lor) a 5-6 utilizatori de pe un forum.

Citat:
Cred ca niciunul din noi, cei care vorbim pe aici, nu putem fi un exemplu. Dar bineinteles, toti ne dam cu parerea. Da, inclusiv si eu.
Cum ziceam, multi nu sunt din alegerea lor: nu sunt casatoriti, au fost poate casatoriti dar nu au reusit sa aiba copii, poate au avut o casatorie esuata, sunt la inceput de drum, etc.

In loc sa-i implici pe altii, mai bine gandeste-te tu, moral vorbind, de care parte te situezi si in ce directie vrei de fapt sa te indrepti.