Citat:
În prealabil postat de iustin10
1. Puterile sufletului nu se pot dezvolta singure,ci in relatie cu ceilalti. Si doar odata dezvoltate ,le prieste singuratatea.
2. Copii nu pot creste de unii singuri,ci doar alaturi de parintii lor si de prieteni.
...
3. Orice alta insingurare,inainte de acest stadiu ,este boala sufleteasca
Virtutile sufletului ,nicaieri nu se dezvolta mai bine decat in comuniune.
"Caci acolo unde vor fi doi sau trei adunati in Numele Meu,voi fi si Eu in mijlocul lor"
|
Am citit cu incantare cele scrise de tine, dar cateva dintre formularile tale lasa loc de intelegeri gresite a celor doua fenomene.
Intr-adevar, daca duci un copil in salbaticie va deveni tarzan sau haiduc, nu ascet. Pentru a practica asceza trebuie sa stii ce cauti, sa intelegi cele ce sunt greu de patruns pentru o gandire ancorata in carnal. Astfel de educatie poti sa ti-o insusesti din scrierile celor ce au practicat asceza, tu incercand sa implinesti invatatura in sanul comunitatii [crestine]. In momentul in care ai constatat ca staruind din tot sufletul, nu te poti lepada de unele proaste obiceiuri [vicii], atunci se iveste solutia insigurarii.
Asceza este o psihoterapie fara cusur, a carei randuiala este completa ca structura, dar o putem personaliza potrivit neputintelor fiecaruia in parte.