Citat:
În prealabil postat de ioanna
Nu cunosc ce a scris dr.Kalomiros, insa eu nu m-am gandit niciodata la “zi” in sensul de 24 de ore, nici de ere geologice (ci la desfasurarea muncii, nu la durata) ,nu mi-am pus problema de ce soarele e dupa vegetatie (cum am vazut ca s-a ridicat pe forum si ne-am chinuit sa gasim explicatii) , n-am gandit niciodata cap.1 la modul asta disecat, pe parti, ci intotdeauna l-am privit ca pe un intreg ce nu se reduce si care are un sens duhovnicesc. Scriptura ne arata ca lumea a iesit din “mana” lui Dumnezeu (Facerea) si se va intoarce in “mana” sa (Apocalipsa), fara a parasi vreodata spatiul iubitor dintre cele doua maini (restul cartilor biblice).
|
Domnul doctor Kalomiros a fost un medic grec care ar fi vrut sa fie teolog. Ca atare, atasat ireversibil de evolutionism, a scris o serie de carti, cea mai controversata fiind cea legata de zilele creatiei, in care face praf Scriptura si citeste cu rea interpretare - rupand din context - din Parinti - si astfel devine, nu-i asa, "patristic".
Teologia dansului este atat de ilogica (nu supralogica), incat este de neinteles cum este posibil ca un teolog ortodox sa adere la acest masacru al teologiei crestine. Ma rog, daca ne simtim inferiori in fata stiintei seculare, probabil asta este rezultatul...
Impotriva deviatilor teologice ale domniei sale a scris foarte pe larg Parintele Serafim Rose - gasiti in cartea parintelui numita "Cartea Facerii, crearea lumii si omul inceputurilor" - tot acolo gasiti pe larg si expunerea concreta a credintei Sfintilor Parinti (adica a Bisericii) in legatura cu subiectul creatiei.