Citat:
În prealabil postat de Petre.
Problema e personala, nu doresc sa detaliez. Nu ii gasesc rezolvare, insa consecintele ei sunt radicale, de 5 ani incoace fac eforturi disperate si nu ma pot realiza pe nici un plan: profesional, personal, social, parca e nu blestem sa nu am nimic din astea, cateodata mi-as dori sa nu fi avut nici parinti si nici casa ca sa mor pe strada iarna de frig sau foame, sa ma eliberez odata pt totdeauna.
Merg la duhovnic, am facut canoane, am fost intr-un timp si fanatic religios, atent la orice detaliu, insa in ultimul timp disperarea si panica ma impiedica sa mai pot fi un bun crestin si sa urmez toate regulile.
Nici eu nu stiu de ce am deschis acest topic...mi-e doar sa nu fie ultimul, sper sa nu cedez intr-un final.
|
Dragă Petre,
Îmi pare rău de starea în care te afli și de gândurile negre pe care le ai. E greu să ne dăm cu părerea fără să știm exact problemele tale. Dar sinuciderea nu este o soluție, deși am crezut asta de vreo două ori în viață.
Pot să spun că eu am depășit ultima perioada critică din viața mea cu ajutorul părintelui duhovnic și al unei doamne psiholog. Dumnezeu nu m-a lăsat să mă pierd. Au fost mulți alții în jur care m-au ajutat (familia, colegii), dar apăsarea pe care o aveam pe suflet doar Dumnezeu mi-a ridicat-o... după aproape doi ani...
Îmi pare rău că pentru tine spoveditul și canoanele primite nu te-au ajutat, sau poate nu suficient... La ce te referi când spui că nu poți fi un bun creștin și nu respecți toate regulile? Fiecare avem căderile noastre... Mi se pare mie sau ai pretenții prea mari de la tine? Cred că ar trebui să îți găsești și bucurii mici, să încerci să stopezi gândurile negre și mai ales să nu îți pierzi nădejdea în Dumnezeu!
Poate ști povestioara aceea cu urmele de pași pe nisip. Un om i se plângea lui Dumnezeu că a fost lăsat singur în greutăți, dar Dumnezeu i-a arătat patru urme de pași pe nisip, spunându-i că tot timpul l-a însoțit. Pe o anumită distanță, erau însă urmele pașilor unei singure persoane - pentru că atunci Dumnezeu l-a purtat în brațe pe cel în nevoi...
Doamne ajută! Nu îți pierde nădejdea!