Iertati-ma, mai suportati-ma doua, sau trei postari, la rand. Doar acum. Si GATA.
Am descoperit site-ul
www.crestinortodox.ro in octombrie 2006. Prin bunavointa administratorilor (de atunci si de acum) primesc prin e-mail multe dintre articolele de pe site. Site-ul este o bogatie de cunoastere. Gasesti aproape tot ce vrei atunci cand ai intrebari despre Dumnezeu, mantuire, carti ortodoxe, dogmatica, morala crestina etc. Sa tot citesti. Timp sa ai si dorinta de cunoastere.
Site-ul este la inaltimea misiunii pe care si-a propus-o. Forumul este.... asa cum il stiti, asa cum il facem noi; din nefericire este departe de a fi „Crestin ortodox”. Limbajul, cateodata total ireverentios, este comun mai tuturor forumurilor.
Va dau o rugaciune, eu o spun adesea. Poate o stiti. Poate chiar o spuneti.
Rugăciune pentru împăcarea și îmblânzirea vrăjmașilor
"Doamne miluiește pe cei ce mă urăsc, mă zavistuiesc și mă ocărăsc; așișderea și pe cei e mă grăiesc de rău. Ca nu cumva vreunul dintre ei să pătimească ceva rău pentru mine păcătosul, nici în veacul de acum, nici în cel va sa fie. Ci-i sfințește pe dânșii cu mila Ta, și-i acoperă de bunătatea Ta, Preabunule Stăpane. Amin” (Carte de Rugaciuni, Tiparita de Episcopia Alba Iulia, 1991).
<<Trebuie să se obisnuiască lumea cu gândul că Dumnezeu guvernează si face orice pentru om. "fără de mine nu puteti face nimic." mai mult: "nu se miscă fir de păr fără voia mea." vă dati seama cât de mult ne apără daca „insusi cerul se bucura cand un suflet ratacit se intoarce la Dumnezeu (Luca 15, 7)”>>
<<Adam n-a făcut altceva, decat a mușcat dintr-un măr. N-a fost împotriva lui Dumnezeu, nu s-a îndoit de existența puterii divine, dar n-a ascultat. Și a răsturnat cerul și pământul. A trebuit să vina Hristos să salveze ființa omenească. Și ne-a adus mai mult decât ne-a pierdut Adam! Ne-a dat putința de a ne îndumnezei. Noi, niște fiinte în dimensiunea în care suntem, avem puteri divine! Avem o animalitate în noi și unde încetează animalitatea începe omul. .”>>(Părintele Arsenie Papacioc, Despre smerenie) Fragmente din Capitolul Despre smerenie, din cartea Ne vorbeste Parintele Arsenie , vol.1, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2004>>
Va doresc tuturor multa sanatate, dorinta de cunoastre, rabdare, intelegere, respect si ceva iubire pentru toti oamenii, pentru ca toti suntem creatia Lui Dumnezeu.
Sarbatori fericite si La multi ani!