View Single Post
Vechi 04.11.2007, 19:03:55
kvlr kvlr is offline
Member

Data înregistrării: 14.09.2007
Implicit

Ca sa fim bine intelesi! Am mai spus si repet ca Mitropolia Moldovei care apartine de BOR, ocarmuita de IPS. Peru, a stat ca un chimpe in coasta rusilor reprezentati de Mitopolia Moldovei care apartine de BORusa,condusa de IPS. Vladimir, inca de la infiintatrea ei...pardon: REACTIVAREA ... din 19.13.1992... rusii nu au inchitit niciodata faptul ca BOR are Mitopolie in Moldova deoarece ar fi vrut sa fie in totalitate sub juristictia lor ca pe vremea comunismului...dar sa va anunt ceva nou: Moldova e stat independent! Cel putin pe hartie ca in rest tot Moscova dicteaza...:D de aceea deranjam...
Am o intrebare (retorica):D daca nu reactivam eparhiile din Moldova (Episcopia de Bălți (fostă a Hotinului), cu sediul în orașul Bălți; Episcopia Basarabiei de Sud (fostă de Cetatea Albă-Ismail), cu sediul în orașul Cantemir; Episcopia Ortodoxă a Dubăsarilor și a toată Transnistria (fostă Misiunea Ortodoxă Română din Transnistria), cu sediul la Dubăsari)...ci doar infiintam pe cele din Europa si Noua Zeelanda...oare fratii nostri rusi ar fi facut tot la fel de mult scandal?! Ca doar si ei au episcoii sau vicariate prin Ialia, Spania etc... asa nu le am fi incalcat canonic teritoriul?! Suntem Biserica Autocefala si Autonoma...ca si BORusa...avem aceleasi indatoriri...dar si aceleasi DREPTURI...:)
Dumnezeu sa ne lumineze!...si pe noi si pe rusi...
Reply With Quote