Subiect: zilele creatiei
View Single Post
Vechi 16.12.2012, 17:06:55
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned

Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
De aceea in momentul in care m-am eliberat de evolutionism am avut o revelatie majora, in sensul unei redescoperiri a lumii asa cum este ea: impregnata de ratiunile eterne ale lui Dumnezeu.
O ultima nota, evolutionism ca si cuvant este incorect, presupunand ca accepti ca Evolutia ca si Gravitatia sunt teoriii din stiinta. Presupun ca accepti ca lucruri precum chimia, atomii, gravitatia functioneaza, si nu te vad scriind: Ciprian este gratitationist, atomist si chimist, relativist sau microbist , ca accept teoria lui Pasteur a microbilor ca sunt sursa bolilor. Deoarece poate e doar o "scapare", poti sa spui ca oamenii accepta sau nu accepta teoria gravitatiei, evolutiei, legaturilor chimice, si de genul.

A accepta teoria evolutiei per-se nu aduce cu ea practic nici o implicatie cu Dumnezeu, pro sau impotriva, probabil e o evidenta impotriva creatiei literale, dar evolutia nu e o filosofie in ea insasi. Poti sa accepti creatia planetelor, sistemelor chimice, etc. ca au fost facute in mod absolut literal, si doar sa accepti evolutia ca functioneaza pentru speciile deja create de Dumnezeu. Poate Dumnezeu a creat prima planta si a folosit evolutia sa creeze pe celelalte.

Ce ataca "evolutionismul" e citirea literala a Genezei. Si ai dreptate, daca esti acolo, si trebuie sa "lasi asta", pentru a accepta ca evolutia functioneaza, nu am ce sa zic decat ca poate o sa trebuiasca sa sa renunti la una din doua, a accepta o realitate cu dovezi, sau a accepta realitatea ta interioara ce iti da pace.

Alt motiv, este ca atunci cand azi suntem intr-o era a internetului, avem accesibile mult mai multe date, si ar fi mult mai usor sa dovedim un lucru ca fiind adevarat/fals. Exista multe sit-uri creationiste. Oare cate dintre ele sunt oneste? A cauta cuvintele "Golden Crocoduck" intr-un motor de cautare, arata cat de dizonesti sunt in mare masura cei ce promoveaza creationismul.

Domnule Laurentiu, sunt convins ca pe de alta parte foarte multi dintre creationisti sunt onesti, dar ideile lor sunt formate din cartile ce le citesc despre evolutie, ce nu o reprezinta, o simplifica intr-o concluzie ce nici macar nu are treaba cu evolutia (ex: "dintr-o piatra a aparut un sarpe?"), si apoi ataca aceste "concluzii". Am cunoscut foarte putini crestini ce critica evolutia si o inteleg cum lucreaza, si au vazut poate un muzeu unde dinozaurul este cat incaperea, si stiu ca pterozaurii nu-s dinozauri.
Reply With Quote