Citat:
În prealabil postat de Raoul
- daca sunt americani, de ce merita mai multa compasiune decat altii?? De ce se fac diferente? Daca mor 27 de americani, apare peste tot stirea! Daca mor 1000 de africani sau arabi, macelariti poate chiar de americani, de ce nu se stie nimic si e tacere?? ASTA ERA IDEEA!!!
|
Pai imi permit eu sa raspund..
Parintii fondatori ai SUA, au considerat ca dreptul de a purta arma este constitutional, in baza principiului ca omul are printre altele si dreptul de a se apara singur, drept de altfel recunoscut si in legile noastre, doar ca omului nu i se ofera si mijloacele prin care ar putea face acest lucru, deci este la cheremul (sau capriciul?) agentilor de ordine.
Insa un alt considerat pentru care au considerat fundamental acest lucru, a fost acela ca "guvernul trebuie sa se teama de popor, nu invers".
Ei bine, tocmai in virtutea acestui principiu, la ora actuala se incearca sa li se ia intr-un fel sau altul dreptul americanilor de a avea arme.
De asta publicitatea in jurul unor astfel de cazuri este esentiala.
Putin conteaza cati mor de-a lungul anului in incidente si accidente care implica arme, importante sunt astfel de evenimente in baza carora se va incerca limitarea accesului
legal al americanilor la arme.
Ca cel ilegal, stim f. bine, ca si drogurile - e o batalie pierduta.
In plus, se incearca manipularea cazului, astfel incat atentia sa fie deviata de la
situatia morala a societatii care produce astfel de indivizi, pentru ca asta este problema de fapt, acele pistoale nu s-au descarcat singure.
Citat:
De ce vreau arma?? Pentru siguranta mea si a celor din jur! Daca la scoala din SUA profesorii aveau si ei arme, probabil l-ar fi impuscat cineva si pe criminal la timp. Sau cel putin poate ar fi redus numarul victimelor.
|
Da. ca in acest caz de exemplu.
Ce face
o arma detinuta legal si manuita responsabil impotriva unor idioti inarmati fara doar si poate ilegal.
http://www.youtube.com/watch?v=dwrgvqlc8DA