Citat:
În prealabil postat de Doriana
Desigur ca nu. Se refera doar la estul Europei; doar ei merita o Biblie ortodoxa, nu?
|
Deci, dupa cat ai putut tu afla pana acum, ortodoxie exista doar in estul Europei?
Citat:
Repet: Evanghelia este continuta in cele 4 Evangheii. Literar, Evanghelia inseamna vestea buna adusa de Hristos, anume ca oamenii sunt mantuiti prin jertfa Lui. Marcu chiar incepe asa: "Începutul Evangheliei lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu"
|
1. Evanghelia s-a predicat inainte sa existe cele 4 Evanghelii sau de inventia tiparului si eliminarea analfabetismului ce sa mai zic.
2. Evanghelia e mai mult de atat.
3. Evanghelia unora poate incepe asa dar se termina in urlete, tipete, rasete necontrolate, bolboroseli, chipurile "de Sus", aia nu mai este Evanghelia.
Si multe alte exemple poate mai subtile dar n-are rost sa intram in subtilitati atunci cand nici macar simtul ridicolului nu e prezent.
Citat:
Dar tu poti numi Evanghelie tot ce vrei,
|
Nicidecum, asta cu "ce vrea muschiul meu, aia cred pentru ca asa zice si Scriptura" e un narav neoprotestant.
Citat:
asa cum poti spune ca toata lumea inseamna doar ortodocsii...
|
N-am spus asta.
Citat:
De autoritate ne doare pe noi aici? Oamenii au nevoie sa stie ce spune Dumnezeu in Cuvantul lui.
|
Sigur ca au, dar nu orice ignorant sau ratacit este potrivit pentru aceasta misiune.
Nu spune Scriptura: "oare toti sunt..?"
Dupa unii, e de ajuns sa vrei si gata..
Mandatul se subintelege.
Dreapta credinta, se subintelege.
Corecta pricepere a Sf. Scripturi se subintelege.
etc.
Citat:
Fiecare propovaduieste ceea ce considera el ca este dreapta credinta.
|
Asta da reper al dreptei credinte.
Citat:
Daca nu iti convine fa ceva in acest sens. Du-te si propovaduieste, traduce sau macar roaga-te.
|
Am si alte variante.
Citat:
Iar daca tot nu faci nimic lasa-i macar pe altii.
|
Stau eu in calea ambitiilor tale?:)