Am citit pe un blog ca Cedry2k renunta la muzica. O parte dintr-un interviu cu artistul:
„Predica fără trăire nu-i decât o trăncăneală!” De ce renunță la muzică Cedry2k
http://hristos-imparatul-slavei.blog...i-decat-o.html
- Cine e Cedry2k?
- Un personaj pe care l-am creat ca să mă adaptez cerințelor anilor 2000 și totodată un răspuns la presiunile sociale pe care le-am simțit în cadrul copilăriei și adolescenței. Este un rebel, un neînțeles, a fost și nihilist la un moment dat…
- Un nihilist care a ajuns totuși la Dumnezeu… Ce-au zis cei care te cunoșteau când au văzut întoarcerea ta la credință?
- Evident că fiecare a văzut în mod diferit schimbarea mea. Unii se bucură pentru mine și mă încurajează constant; alții, dimpotrivă, sunt dezamăgiți, mă consideră un habotnic, un îndoctrinat. Bineînțeles, tema credinței este una extrem de sensibilă – mai ales astăzi, când foarte mulți renunță la religia lor, din diverse motive. În societatea modernă, tinerii manifestă o teamă constantă față de Biserică – normal, cineva a avut grija de asta… Oricum, nu mi-am propus să îi mulțumesc pe oameni, ăsta e rolul politicienilor.
Cum ai ajuns să-L cauți pe Dumnezeu?
- Din dorința de a fi fericit. Am rezonat dintotdeauna cu realitățile creștine… Dar ceea ce m-a împins să-L caut pe Dumnezeu vine, în mare parte, din eșecul științei (psihologie, filosofie, sociologie) de a-mi explica mersul vieții, în general – și rostul nostru, natura umană, în mod special. Căutarea în sine presupun că ține de natura mea. Niciodată nu m-a interesat nimic mai mult decât Adevărul ascuns în spatele realităților materiale. Descoperirea lui Dumnezeu încă se derulează – la sfârșit tragem linia…